24-agentti Jack Bauerin viisi törkeintä ihmisoikeusrikkomusta

31.03.2010 14:50 -

Juuri lopettamispäätöksen saaneen 24-sarjan kovaotteinen päähenkilö Jack Bauer ei kaihda mitään keinoja estäessään terroristeja toteuttamasta salajuoniaan.

Buddytv-sivusto kokosi yhteen Bauerin agentinuran viisi törkeintä ihmisoikeusrikkomusta, jollaisiin USA:n poliisiviranomaisetkaan eivät saisi virallisten säännösten mukaan sortua. VAROITUS: Osa rikkomuksista on tehty kausilla, joita Suomessa ei ole vielä nähty. Jos siis et halua juonipaljastuksia, älä lue tästä eteenpäin.

Toisen tuotantokauden alussa Bauer murhasi lapsipornoa harrastavan tappajan, ja leikkasi tältä vielä pään irti. Tämä siksi, että teko auttoi Baueria pääsemään terroristien sisäpiiriin.

Viidennellä kaudella Bauer otti käsittelyynsä tyttöystävänsä ex-miehen, jota vastaan hänellä ei ollut vedenpitäviä todisteita, mutta joka herätti Bauerin epäilykset. Tyttönsä exää Bauer kuritti antamalla tälle sähköiskuja.

Parhaillaan USA:n tv:ssä esitettävällä kaudella Bauer keskeytti USA:n oikeusviraston juristin kuulustelut, ja kuristi tätä. Kuulusteluhuoneeseen päästäkseen Bauerin oli toki kolkattava oman työpaikkansa vartijat pois tieltä.

Neljännellä kaudella ihmisoikeuksia suojeleva juristi pelasti terroristin suojiinsa. Bauer suutahti ja erosi CTU:sta. Tämän jälkeen, yksityisenä kansalaisena, hän otti terroristin kiinni ja kidutti tältä tarvittavat tiedot.

Kaiken kruununa Bauer kidnappasi viidennellä kaudella itsensä presidentin ja uhkasi tätä aseella. Presidenttikään ei ole Bauerilta turvassa, varsinkaan silloin kun hän on terroristien salajuonen takana.

Katso videopätkät mainituista kohtauksista täällä (buddytv.com).

Kilpailut

Uusimmat