Madventures-Riku: 'Tulivuorenpurkaus oli hyvä muistutus'

23.04.2010 18:26 -

Madventures-sarjasta tuttu kokenut matkailija Riku Rantala kertoi Voicelle omat reaktionsa tulivuorituhkan aiheuttamaan matkustuskaaokseen.

Rantalan veli oli jäänyt lentojen peruuntumisen takia jumiin Bangkokiin. Velimies oli heti soittanut Suomeen monessa liemessä keitetylle Rantalalle.

-Kyllä broidi osaa itsekin huolehtia itsestään, mutta ajatteli tietenkin ensimmäiseksi, että mulla on jotain vinkkejä varastossa.

Ja kyllähän Rantalalla olikin. Ensinnäkin Madventures-konkari oli huolissaan veljensä välilaskusta Delhissä. Oli nimittäin käynyt niin, että veljen viisumi Intiaan ei enää ollut voimassa. Rantalan mukaan intialaiset rajamiehet voivat olla melko "nihkeitä", eikä ole tietoa miten kauan uutta viisumia joutuisi kentällä odottamaan.

-Mun neuvo siis oli, että kannattaa ryhtyä miettimään vaihtoehtoisia reittiä. Aasiasta ja Afrikastakin on usein halpa tulla Moskovaan, josta pääsee lentäen Pietariin, josta ei olekaan enää pitkä matka Helsinkiin, Rantala neuvoo.

Tiukkoihin matkabudjetteihin tottuneelle miehelle tulee mieleen myös hyvin käytännöllinen neuvo lentojen peruuntuessa – kaikilla kun ei ole timanttia ihon alla piilossa, kuten Rantalalla Madventuresin ensimmäisellä tuotantokaudella.

-Rahankäyttöä kyllä kannattaa miettiä, jos joutuukin jäämään kohteeseen pidemmäksi aikaa. En ehkä ihan ensimmäisenä lähtisi dokaamaan ja shoppailemaan jos selviää, että paluulennon ajankohdasta ei ole tietoa.

Yleisesti ottaen Rantala pitää koko jupakkaa hyvänä muistutuksena siitä, että matkustaminen ei ole aina ollut näin helppoa, eikä se kenties tule sitä olemaan tulevaisuudessakaan.

-Nykymeno, että mennään vuorokaudessa minne tahansa maapallolla, ja eletään siellä saman läntisen elintason mukaan ja kulutetaan kuin täälläkin, ei ole mikään itsestäänselvä juttu, ja näin ei ehkä tule jatkumaan ikuisuuksiin, Rantala arvioi.

Kilpailut

Uusimmat