Ensi-iltaelokuvien mahtiloistoa: Uusi Robin Hood ja Oscar-palkittu roolityö

13.05.2010 13:15 - Eeva Rajala

Tällä viikolla poikkeuksellisesti jo keskiviikkona sai ensi-iltansa Ridley Scottin ohjaama Robin Hood -elokuva. Elokuvan pääosissa nähdään Russell Crowe ja Cate Blanchett.

Kuningas Rikhard on kuollut ja hänen riveissään palvellut Robin matkustaa Nottinghamiin. Paikka on despoottisheriffin vallassa ja verot ovat sen mukaiset. Robin toivoo, että voisi voittaa rakastamansa Lady Marionin puolella ja pelastaa kylän. Näin Robin alkaa ryöstää yläluokkaa tuttuun tapaansa korjatakseen sheriffin aiheuttamat vääryydet.

Elokuvatraileri: Filmtrailer.com

Ylihuomenna perjantaina ensi-iltansa saa palkittu romanttinen draama Crazy Heart. Pääosassa nähtävä partasuu Jeff Bridges palkittiin roolistaan parhaan miespääosan Oscarilla sekä Golden Globella. Lisäksi elokuva sai Oscarin ja Golden Globen parhaasta laulusta The Weary Kind.

Bridges tekee tosiaan elämänsä roolin. Bad Blake on parhaat aikansa nähnyt country-muusikko, joka on muun muassa ollut liian kauan tien päällä ja juonut liian monta paukkua vatsaansa. Hän haluaisi tehdä näyttävän comebackin, mutta kierrellen pikkukylien pikkukapakoita, hän ajautuu yhä kauemmaksi haaveistaan. Eräänä iltana mies tapaa nuoren toimittajanaisen, jonka avulla Blake löytää jälleen inspiraation elämäänsä. Katso elokuvan traileri tästä. (Youtube)

Kilpailut

Uusimmat