Oscar-elokuvan tuotantoyhtiö haastaa 5000 elokuvan ladannutta ihmistä oikeuteen

29.05.2010 11:59 -

Kuusi Oscaria tämän vuoden kinkereissä napannut The Hurt Locker on liikahdellut internetissä myös laittomasti. Tuotantoyhtiö Voltage Pictures puuttuu piratismiin kovin keinoin.

Hollywood Reporterin mukaan Voltage Pictures on selvittänyt viiden tuhannen elokuvaa laittomasti ladanneen tietokoneen IP-osoitteen, ja etsii nyt koneiden omistajia. Kun nimilista on selvillä, yhtiö lähettää haasteet.

Haasteessa kerrotaan, että välttääkseen oikeudenkäynnin kunkin piraatin tulee maksaa 1500 dollarin vahingonkorvaus. Jos tähän ei suostuta, oikeudessa vaatimussumma on 150 000 dollaria.

Syytöksissä on kuitenkin monia ongelmia. IP-osoitteen perusteella väärät ihmiset voivat saada ikäviä kirjeitä Voltage Picturesilta, jos piraatti esimerkiksi on käyttänyt ystävän tai sukulaisen tietokonetta elokuvan lataamiseen.

USA:ssa kiertääkin viesti, että kaikkien syytteen saaneiden tulisi ottaa yhteyttä asianajajaan ja nostaa vastasyyte, koska Voltage yrittää pelotella ihmisiä maksamaan vahingonkorvauksia.

Kuten piratismisyytöksissä usein, kenelläkään ei ole vaikeuksia myöntää, että elokuvaa on ladattu laittomasti. Se, miten lataajat selvitetään ja miten heitä rangaistaan tuottaa edelleen ongelmia. Voltagen pelottelutaktiikalla voi olla yritykselle kalliit seuraukset, jos ja kun syytetyt nostavat vastasyytteen.

Lähde: Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat