X Factor -Eliaksen rikoskumppani: Elias tiesi huumeista

03.06.2010 09:49 -

X Factor -laulukilpailun voittanut Elias Hämäläinen on edelleen huumekohun keskellä. 7 päivää -lehti on julkaissut nyt sekä Eliaksen että hänen rikoskumppaninsa kuulustelupöytäkirjat.

Lehti kertoi viime viikolla, että Elias Hämäläinen kuljetti khat-nimistä huumetta 26,6 kiloa Hollannista Suomeen vuonna 2002. Elias kertoo kuulustelupöytäkirjoissa luulleensa lähteneen hakemaan salaattia Hollannista. Matkan rahoittajana toiminut mies puolestaan sanoo, että Elias oli varsin tietoinen touhun laittomuudesta.

- Kerroin hänelle ennen hänen matkaansa, miten kulttuurissamme käytetään khat-kasvia. Kerroin myös hänelle, että sen Suomeen tuominen on kiellettyä, matkan rahoittaja sanoi kuulusteluissa.

Rikoskumppanin mukaan Elias Hämäläinen ei ollut huolestunut asiasta. Hämäläinen oli ajatellut, että riski on pieni. Matkan rahoittajana toiminut mies arvelee, että jos Elias olisi päässyt tullista läpi khatin kanssa, hän olisi lähtenyt uudelle reissulle Hollantiin.

Elias tuomittiin Vantaan käräjäoikeudessa nuorena henkilönä tehdystä huumausainerikoksesta 540 euron sakkorangaistukseen.

Kilpailut

Uusimmat