Tuleeko Googlen uusi musiikkiohjelma syrjäyttämään iTunesin?

15.06.2010 13:07 -

Monet musiikkialan lähteet ovat kertoneet Googlen laajentavan omaan musiikkipalveluun, josta pystyy ostamaan ja kuuntelemaan musiikkia. Musiikkipalveluun ei tarvittaisi erillistä ohjelmaa, vaan se toimisi netissä.

Apple johtaa tällä hetkellä digitaalisen musiikin myyntiä iTunes-palvelullaan. Amazon ja MySpace Music ovat tällä hetkellä iTunesin ohella suurimpia digitaalisia musiikkikauppoja, mutta ne eivät tavoita yhtä suurta käyttäjäkuntaa kuin Google.

Googlen musiikkipalvelusta on väläytelty esimerkiksi sen sisältämiä mahdollisuuksia, kuten että palvelu tulisi olemaan yhteydessä nettihakuihin. Musiikin ostamisen lisäksi musiikkia voisi myös kuunnella maksua vastaan suoraan palvelusta.

Kilpailu tuntuu käyvän kuumana musiikkipalveluiden saralla, sillä siitäkin on kantautunut huhuja, että Apple työstäisi iTunesin nettiversiota. Sen olisi tarkoitus helpottaa musiikin ja videoiden säilyttämistä ja jakamista.

Applen iTunesin haastavan Googlen musiikkipalvelun on arvailtu avautuvan mahdollisesti jo ensi syksynä. Google ei kuitenkaan ole vielä virallistanut tai kommentoinut asiaa.

Lähde: Cnet

Kilpailut

Uusimmat