Löylyn maailmanmestaruus ratkeaa tänään - 'tämä ei ole mikään vanhojen ylipainoisten ukkojen kisa'

07.08.2010 16:22 -

Heinolassa ratkeaa tänään, kenestä tulee löylyn maailmanmestari. Viisinkertaisen voittajan Timo Kaukosen rinnalle on ilmaantunut kovia haastajia nuoremmista miehistä.

Kilpailun johtaja  Ossi Arvela kertoo, että viime vuosina kilpailun osallistujien keski-ikä on nuorentunut huomattavasti. Ei löylyn maailmanmestaruuskisa silti mikään nuorten miesten mittelö ole, sillä Arvela arvelee osallistujien keski-iäksi noin 40 vuotta.
- Ei tämä ole kuitenkaan enää mikään vanhojen ylipainoisten ukkojen laji. Uusi saunakilpailijan arkkityyppi on tällainen 25-30-vuotias urheilullinen mies.

Arvelan arvelee, että nuoret miehet etsivät löylykisoista nykytrendin mukaisesti uudenlaisia extreme-elämyksiä. Erikoisvalmisteisessa 110-asteissa saunassa istuminen saunakonkareiden kanssa on kieltämättä melko äärimmäistä toimintaa.
- Viime vuonna meille tuli esimerkiksi tällainen 16 nuoren jätkän sakki Belgiasta, jotka ihan selkeästi olivat etsimässä elämyksiä.

Löylyn maailmanmestari ratkeaa tänään lauantaina klo 19 alkavassa finaalissa. Kisaa voi seurata joko paikan päällä Heinolassa, tai sitten kisajärjestäjien tarjoaman liveyhteyden kautta. Streamin löydät täältä (saunaheinola.com).

Kilpailut

Uusimmat