Julkkiskokki Jyrki Sukula neuvoo: Näin kaksi ihmistä saa 100 eurolla kuukauden ruokaostokset

23.08.2010 10:15 -

Iso osa ihmisistä pyrkii arjessaan toteuttamaan säästeliästä budjettia ruokahankintojen suhteen. Voicen Heräämössä vieraillut kokki Jyrki Sukula kertoi, miten kaksi ihmistä pystyy pärjäämään kuukauden ajan 100 euron kuukausibudjetilla.

Sukulan mukaan kaikkein tärkein seikka säästeliään ruokabudjetin suhteen on tarkka etukäteen suunnittelu. Kun jaksaa nähdä hieman vaivaa ja miettiä mitä haluaa syödä, 100 euroa saa riittämään kahdelle hengelle kuukauden ajaksi.

- Kauppaan ei kannata lähteä ilman ostoslistaa, sillä silloin tulee ostettua fiiliksellä. Eihän elämän tarvitse tietystikään olla tiukkapipoista, mutta suunnittelulla säästää ja pärjää kuukauden.

100 euron kuukausibudjetti kahdelle ihmiselle on varsin vaatimaton. Sukula kuitenkin muistuttaa, että kouluruoan annoshinta on noin 70 senttiä, joten siihen verrattuna budjetti ei ole mahdoton.

- Ruokamäärien kanssa ehkä tulee ongelmia, jos pitää tehdä myös aamiainen ja päivällinen, mutta välttämättä ei kuitenkaan tarvitse edes syödä montaa päivää samaa ruokaa. Leipä on kallista, mutta jos itse leipoo, niin sekään ei tuota ongelmia.

Kilpailut

Uusimmat