Iranin hallitus ylläpitää piraattiserveriä - tarjolla muun muassa Photoshopia ja Microsoft Officea

26.08.2010 16:24 -

Iranin hallitus ei juuri ohjelmistojen tekijänoikeuksista välitä. Maan tiedeviranomaiset ylläpitävät piraattiserveriä, josta maan kansalaiset voivat ladata ilmaisia ohjelmia.

Maan hallitus haluaa kannustaa nuoria opettelemaan ohjelmistojen käyttöä, mistä syystä hallituksen tiedeviranomaiset ovat pystyttäneet piraattisoftaa sisältävän serverin, josta iranilaiset voivat vapaasti ladata muun muassa kuvan- ja tekstinkäsittelyohjelmia, nimekkäimpinä Microsoftin Office-ohjelmistot ja Adoben Photoshop-kuvankäsittelyohjelma.

Torrentfreak-sivusto kertoo, että vain muutamia minuutteja sen jälkeen kun he julkaisivat asiaa koskevan artikkelin, ftp-palvelimeille asetettiin salasana. Iranin viranomaiset yrittävät ilmeisesti varmistaa, että vain maan kansalaiset pääsevät lataamaan laittomia ohjelmistoja.

Teheranin yliopiston ftp-palvelimelle pääsee Voicen testin mukaan edelleen ilman salasanaa. Myös yliopiston sivuilta löytyy jonkin verran laittomia ohjelmistoja, jotka ovat ladattavissa täysin vapaasti.

Lähde: Torrentfreak.com

Kilpailut

Uusimmat