James Cameron pisti Avatarin uudestaan teattereihin USA:ssa - mukana 9 minuuttia uutta materiaalia

28.08.2010 16:23 -

Maailman kallein ja maailman tuottoisin elokuva Avatar tulee tänä viikonloppuna uudestaan elokuvateatterihin USA:ssa alle vuoden päästä ensi-illasta.

Ohjaaja James Cameron selvittää Wired.comille, että hän halusi tunkea mammuttirainansa takaisin teattereihin, koska on lisännyt elokuvaan yhdeksän lisäminuuttia. Kyseessä on siis niin sanottu "director's cut", vaikka tässä tapauksessa Cameron olisi saanut ympätä nyt mukaan tulleet minuutit myös alkuperäisen elokuvaan - onhan hän myös elokuvan tuottaja.

Cameron kertoo kuitenkin, että hän ja muu tekijätiimi olivat alun perin epävarmoja, miten pitkään ihmiset jaksavat katsoa 3D-elokuvaa. Tästä syystä hän jätti paljon materiaalia leikkauspöydälle. Yhdeksän minuuttia tuntuu Cameronin mukaan "ikuisuudelta leikkaushuoneessa", mutta alkuperäisen leffan kestosta se on vain kuusi prosenttia.

Koska Avatarista tuli valtava menestys, on luonnollista että ohjaaja miettii jo jatko-osia. Cameron kertoo Wired.comille, että hänellä on mielessään ainakin kaksi jatko-osaa. Parhaillaan hän kirjoittaa romaania, joka laajentaa ensimmäisen elokuvan tapahtumia.

On jännittävää nähdä, nouseeko Avatar jälleen ykköseksi katsojatilastoissa. Samana viikonloppuna ensi-iltaan tulevat The Last Excorcism ja Takers -nimiset leffat.

Lähde: Wired.com

Kilpailut

Uusimmat