Apple pisti iPodit uusiksi: Tämä on kaikkien aikojen suurin iPod-uudistus

02.09.2010 16:11 -

Apple keräsi eilen sankoin joukoin median edustajia San Fransicoon, kun yhtiö esitteli pääjohtaja Steve Jobsin johdolla uuden iPod-malliston. Jobs ylisti julkaisutilaisuudessa kyseessä olevan massiivinen muutos.

Jo pidemmän aikaa on uumoiltu, että iPod Classic jää pois myynnistä ja näin tulee Jobsin mukaan tapahtumaankin. iPod Shuffle tulee vuorostaan käymään läpi suuren muutoksen, ulkoasultaan laite muuttuu neliön muotoiseksi ja siihen on lisätty myös painikkeet. Shufflessa on mukana myös 25 eri kielellä toimiva 'Voice over' -ominaisuus, joka kertoo käyttäjälle, mikä kappale on seuraavaksi luvassa.

Jobs julisti, että uusi iPod Touch on vuorostaan varustettu viimeisimmällä teknologialla. Uusi versio muistuttaa hyvin pitkälti monilta osin iPhone 4:ää, ilman puhelinominaisuutta tosin. Laitteessa on mukana muun muassa Apple A4 -prosessori sekä kaksi kameraa. Edessä olevalla kameralla voi soittaa videopuheluita, kun taas toisella voi taltioida esimerkiksi teräväpiirtovideota.

iPod Nano vuorostaan on varustettu ohjauspyörän sijasta kosketusnäytöllä ja sen kerrotaan olevan 46 prosenttia pienempi ja 42 prosenttia kevyempi kuin edeltävä versio. Nanosta löytyy myös 'ravistus'-ominaisuus, mikä tarkoittaa sitä, että laitetta heiluttamalla se arpoo uuden kappaleen musiikkikirjastosta.

Kilpailut

Uusimmat