Syksyn pimeys tuo mukanaan väsymyksen – tästä apu

22.09.2010 12:25 -

Moni tuntee olonsa syksyn pimeyden keskellä vetämättömäksi ja väsyneeksi. Voicen Heräämössä tänä aamuna vieraillut Kauneus & Terveys -lehden päätoimittaja Titta Kiuru kertoi vinkkejä siihen, kuinka oloaan voi saada energisemmäksi.

Kauneus & Terveys -lehden tuoreesta numerosta löytyvässä artikkelissa valotetaan syys- ja kevätväsymyksen syitä. Kiurun mukaan yhtenä keskeisenä voipumuksen syynä on ihmisen tottumattomuus muuttuviin olosuhteisiin.

- Lämpö ja valo menevät käsi kädessä. Syksyllä kuitenkin on vielä lämmintä, mutta ulkona tuleekin pimeää ja keväällä taas ulkona on valoisaa, mutta sää on vielä viileää. Nämä seikat sotkevat kehon kykyä sopeutua ilmastoon.

Kiuru kertoo, että yksi keskeinen keino väsyneen olon parantamiseen on yksinkertaisesti valo sekä ruokailuaikataulun sovittaminen olosuhteisiin.

- On tutkittu, että kirkasvalolamput auttavat ja tietysti aamuaurinkoa kannattaisi myös ottaa. Päivän pääaterioiden olisi hyvä osua aamuun ja päivään, eikä iltaan. Olisi myös tärkeää ottaa tarpeeksi D-vitamiinia ja kalaöljyä.

Kilpailut

Uusimmat