IS: Kohukirja Ruotsin kuninkaasta paljastaa: Salaisia seksisuhteita ja jälkien peittelyä

04.11.2010 08:17 - Karoliina Kotala

Ruotsissa julkaistaan tänään paljastuskirja kuningas Kaarle XVI Kustaan seikkailuista. Kohua herättänyt teos sisältää hurjia väitteitä muun muassa Ruotsin kuninkaan naissuhteista.

Kirjassa kerrotaan kuninkaalla olleen muun muassa suhde ruotsalaiseen julkkislaulajaan Camilla Henemarkiin, josta myös kuningatar Silvia tiesi. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa kohua herättänyt väite, vaan hovissa kauhistellaan myös syytteitä, joiden mukaan kuningas olisi aikanaan ollut myös vakiovieras strippiklubeilla. Kuuliaisena perheenisänä tunnetun kuninkaan kerrotaan myös tuhlanneen suuria summia kyseisiin seksiklubeihin.

Kohukirjan mukaan syy, miten kuninkaan salasuhteet ovat pysyneet salassa, on Ruotsin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säpon osallistuminen peittelyyn. Väitteiden mukaan turvallisuuspalvelu on suorittanut laittomia kotietsintöjä kuninkaan kanssa juhlineiden naisten koteihin ja jopa uhkailleen naisia.

- Heidät oli hemmoteltu pilalle luottamuksella. He eivät edes osanneet pelätä, että joku voisi paljastaa, mitä heidän pienessä piirissään tapahtui, väittää yksi mukana olleista naisista kirjassa.

Lisäksi Kaarle Kustaan väitetään 1990-luvulla juhlineen pahamaineisen gansterin pyörittämillä klubeilla. Kirjan kirjoittanut toimittajakolmikko Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher ja Tove Meyer kertovat seivovansa kirjansa takana, mutta pahimmillaan heille voi olla luvassa kahden vuoden vankilatuomio kunnianloukkauksesta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat