IL: Näin Ruotsin kuningas kommentoi skandaalikirjaa

05.11.2010 07:44 - Karoliina Kotala

Ruotsissa julkaistiin eilen paljastuskirja kuningas Kaarle XVI Kustaan naisseikkailuista. Vaitonainen kuningas kommentoi eilen lehdistölle skandaalin aiheuttaneen teoksen väitteitä.

Ilta-Sanomien mukaan kuningas piti eilen lyhyen tiedotustilaisuuden Hunnebergin vuorella Trollhättanin jahtimajalla, jossa järjestetään vuosittain hirvenmetsästys. Perinteisesti kuningas kommentoi tilaisuudessa jahtionneaan, mutta tällä kertaa lehdistöä kiinnosti enemmän kuninkaan mielipiteet kohukirjasta.

- Joka vuosi tämä tiedotustilaisuus on pidetty samassa paikassa, mutta koskaan aiemmin teitä ei ole ollut yhtä monta, kuningas aloitti tiedotteensa.

Lehdistö ei kuitenkaan saanut kuninkaasta juuri mitään irti, sillä hermostuneen oloinen mies pysyi hiljaisena. Kuningas ei ollut omien sanojensa mukaan myöskään lukenut kohukirjaa.

- Minun on oikeastaan hankala sanoa mitään sellaisesta, jota en ole lukenut.. Se mitä tapahtui, tapahtui kauan sitten.. Käännämme lehteä ja menemme nyt eteenpäin, kuningas kertoo ja myöntää keskustelleensa kuningatar Silvian kanssa skandaalikirjasta.

Ruotsissa kohun aiheuttanut kirja sisältää muun muassa väitteitä, joiden mukaan kuninkaalla olisi 90-luvun alussa ollut seksisuhde ruotsalaiseen laulajattareen. Lisäksi kirja paljastaa miehen käyttäneen seurueineen suuria summia rahaa ravintoloihin ja naisiin.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat