IL: Kohukirja Ruotsin kuninkaasta menestys - seuraavaksi paljastuskirja kuningattaresta

08.11.2010 07:44 - Karoliina Kotala

Ruotsissa kohun aiheuttanut paljastuskirja Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan naisseikkailuista saa pian jatkoa, sillä seuraavaksi työn alla on paljastuskirja kuningatar Silviasta.

Kuninkaasta paljastuskirjan tehneet toimittajat suunnittelevat nyt vastaavaa teosta kuningatar Silviasta. Kirjan nimeksi tulee Silvia - kuningattareksi hinnalla millä hyvänsä.

- Silvia on kirjan arvoinen. En ymmärrä, kuinka hän on kestänyt kaiken negatiivisuuden, joka on tullut esiin kuninkaan ympäriltä, yksi hovin paljastukirjojen toimittajista Deanne Rauscher kertoo Expressenille.

Ruotsalaisessa ja suomalaisessa mediassa pitkän uran tehnyt Ruotsin lehdistöasiamies Yrsa Stenius antaa kuitenkin tiukkaa kritiikkiä teoksista. Steniuksen mukaan yksityiselämän sijaan lehdistön tulisi keskittyä muun muassa siihen, miten kuningashuone hoitaa tehtäviään.

- Ennen katsottiin, että niin kauan, kun ei olla asioista ihan varmoja, niin niiden julkaiseminen osoittaa huonoa makua. Tänä päivänä ollaan toista mieltä. Valitettavasti, Stenius kertoo Iltalehdelle.

Kuningattaren paljastuskirjalle löytynee silti kysyntää, sillä kuninkaasta tehdyn paljastuskirjan ensimmäinen 20 000 kappaleen painos myytiin loppuun päivässä. Jo nyt kustantamot ovat kiinnostuneet kirjaideasta, vaikka kuningattaresta saadaan tuskin samanlaisia paljastuksia kuin kuninkaasta.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat