Jukka Rasilan kyyneleet koskettivat monia - myös nämä julkkismiehet ovat itkeneet julkisesti

15.11.2010 12:55 -

Myytti kyyneliään piilottelevasta suomalaismiehestä elää sitkeästi. Eilen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa itkuun purskahtanut Jukka Rasila näytti modernin miehen mallia. Hän ei ole kuitenkaan ainoa julkisesti pillittänyt julkkismies.

Itkeminen televisiossa liittyy tietenkin suurten tunteiden tapahtumiin, jollaisiin ovat laskettavissa ainakin urheilukilpailut. Vaikka suomalaiset jääkiekkoilijat tunnetaan melkoisina machoina, sulatti Teppo Numminen Suomen kansan sydämet itkemällä suorassa lähetyksessä katkeran finaalitappion jälkeen Torinon olympialaisissa vuonna 2006. Myös Teemu Selänne itki saman tappion jälkimainingeissa. Molemmat miehet saivat positiivisen palauteryöpyn.

Tanssi on itkettänyt muitakin kuin Jukka Rasilaa. Dance-ohjelmassa tuomarina toiminut Marco Bjurström liikuttui ohjelman aikana kyyneliin useammin kuin kerran. Kyyneleet kirposivat kilpailijoiden hienojen suoritusten ansiosta.

Artistit ovat varsinkin esiintymislavalla haavoittuvassa tilassa. Legendaarinen Vesa-Matti Loiri antoi itkun tulla tämän vuoden Ruisrockissa, kun yleisön hurja kannustus yllätti laulaja-näyttelijän. Loiri kertoi festivaalin jälkeen, että tunnekuohu kävi ylivoimaiseksi, ja itku seurasi.

Julkinen itku ei ole pelkästään taiteilijoiden yksinoikeus, sillä myös bisnesmiehet itkevät. Diili-ohjelman päätuomari Hjallis Harkimo ei ole televisiossa kyynelehtinyt, mutta Maija Poppasen musikaaliesityksessä kylläkin.

Alati kameroiden valvovan sillä alla elävät Big Brother -kisaajat itkevät useinkin. Viimeksi BB-miehistä itkuun purskahti BB-Niko Nousiainen, kun hän sai kuulla, että hänen tyttöystävänsä olisi odottanut häntä seinän takana. Myös toinen BB-Niko, Niko Saarinen, itki talossa vuolaasti, tosin harvemmin selvin päin. Tällä kaudella humalassa on itkenyt myös BB-Petri.

Urheilijoista itkua ovat tihrustaneet myös tähän kauteen uransa päättävä jalkapalloilija Jari Litmanen, joka itki vuonna 2007, kun hän pystyi pitkän loukkaantumiskauden jälkeen pelaamaan maajoukkuepaidassa puolen tunnin verran. Fanien seisaalta annetut aplodit herkistivät Litin.

Mika Häkkinen sen sijaan itki luovutettuaan F1-kisan kesken vuonna 1999. Janne Ahonen sen sijaan itki ilmoittaessaan uransa (väliaikaisesta) lopettamisesta vuonna 2008.

Ja kyllä, myös poliitikkomiehet itkevät. Paavo Lipponen sai puristetua kyyneleen silmäkulmaansa, kun hän kertoi vuonna 2005 jättävänsä SDP:n johtajuuden.

Kilpailut

Uusimmat