Harry Potter -tähti: Tämä on Potter-elokuvien menestyksen salaisuus

17.11.2010 09:31 - Eeva Rajala

Harry Potter -sarjan viimeinen tarina saa ensi-iltansa kahdessa osassa. Harry Potter ja Kuoleman varjelukset osa 1 saa ensi-iltansa tänään ja myös tästä elokuvasta uumoillaan edeltäjiensä tapaan suurta hittiä.

Neville Longbottomia elokuvissa näyttelevä Matthew Lewis pohti Voicelle, missä piilee elokuvien ja kirjasarjan menestyksen salaisuus.

- Joka vuosi ajatellaan, että ehkä tästä elokuvasta fanit eivät oikein pidä. Joka vuosi olemme kuitenkin onnistuneet rikkomaan ennätyksiä. Siitä pitää kiittää lojaaleja faneja, Lewis kertoi Voicelle.

Lewisin mukaan J. K. Rowling kirjoitti mahtavan kirjasarjan, missä on elävää kerrontaa ja siihen maailmaan voi helposti hukata itsensä.

- Se on tärkeää. Jos on tylsää koulussa, voi kadottaa itsensä kirjoihin. Ihmiset tarvitsevat tätä. Maailma on hieman masentunut muun muassa taantuman takia tällä hetkellä. Ihmiset haluavat vierailla erilaisessa maailmassa, Lewis pohtii.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 1 -elokuvassa tuttu kolmikko Harry, Hermione ja Ron lähtevät suorittamaan lähes mahdottomalta tuntuvaa tehtävää: heidän on tuhottava hirnyrkit, avaimet Voldemortin kuolemattomuuteen. Elokuvan toinen osa saa ensi-iltansa vasta ensi vuoden heinäkuussa.

Kilpailut

Uusimmat