Rikoskirjailija paljastaa: Olen ollut kaksi kertaa putkassa

16.12.2010 12:56 -

Vares-hahmon luojana tunnettu Reijo Mäki paljasti Iskelmä-radion haastattelussa, että hän on ollut kirjojensa pahisten tapaan virkavallan kanssa tekemisissä - tosin vain nuoruudessaan.

Mäen kirjoissa on paljon poliisihahmoja, vaikka päähenkilö Jussi Vares onkin yksityisetsivä. Kirjailija Mäki kertoo arvostavansa poliisin ammattia ja saaneensa kirjoihinsa neuvoja tutuilta poliiseilta.

Nuoruudessaan Turussa kirjailija on kuitenkin itsekin ollut poliisien kanssa tekemisissä. Putkakeikat sijoittuvat opiskeluaikoihin.

- Keitimme aikoinaan Turun Ylioppilaskylässä pontikkaa. Siinä oli pari Åbo Akademin kemianopiskelijaa ja muutama meitä kauppislaisia. Kun pontikkaa rupeaa juomaan, siinä tulee helposti ylilyöntejä. Oli vain hyvä että meidät korjattiin pois, Mäki kertoo.

Toisen kerran hän jättää salaisuuden verhon taa sen sopimattoman sisällön vuoksi.

Reijo Mäen Vares-kirjoihin perustuvan elokuvasarjan seuraava osa saa ensi-iltansa loppiaisena, eli 6. tammikuuta. Kyseessä on ensimmäinen Antti Reinin pääosittama Vares, sekä ensimmäinen kuudesta samoissa kuvaussessioissa kuvatusta Vares-elokuvasta.

Kuuntele Reijo Mäen haastattelu täältä (iskelma.fi).

Kuvassa Antti Reini Vareksena.

Kilpailut

Uusimmat