Näin amerikkalaiset rikossarjat eroavat suomalaisesta rikospaikkatutkinnasta

25.01.2011 13:32 - Eeva Rajala

Amerikkalaisten rikossarjojen todenperäisyys on aina tapetilla. Uutta tänään alkavaa rikossarjaa juotava rikostoimittaja Jarkko Sipilä on käynyt keskusteluja rikossarjoista oikeiden poliisien kanssa.

Sipilän mukaan rikossarjojen tutkintametodit ovat oikeita, niin juuri rikoksia tutkitaan. Sipilän mukaan on kuitenkin kaksi keskeistä eroa, jos vertaa Suomen rikospaikkatutkintaan.

- Yksi on se, että Suomessa rikospaikkatutkintaa hoitaa eri henkilökunta kuin mikä ratkaisee niitä rikoksia. Meillä eri ihmiset kuulustelevat ja tutkivat sen rikoksen ja toiset tutkivat rikospaikan. Sarjoissa samat ihmiset hoitavat molemmat. Toinen keskeinen ero on, että suomalaiset rikospaikkatutkijat eivät aja Hummereilla. Ne ajavat Volkswagen Transportereilla, Sipilä kertoo humoristisesti.

Uutta Ratkaiseva isku -rikossarjaa juontava Sipilä katsoo harvoin television rikossarjoja. Hänestä tuntuu, että niitä tulee joka ilta joltain kanavalta.

- Täytyy sanoa, että kun tekee päivisin rikosuutisia ja kirjoittaa rikoskirjoja, niin jossain menee raja rikosviihteessä. Silloin tällöin on kyllä ihan hauska tsiigata näitä tv-sarjoja, koska ne ovat hyvin tehtyjä, niissä juonet toimivat ja ne ovat näyttäviä, Sipilä sanoo.

Sipilän juontama Ratkaiseva isku alkaa tänään MTV3:lta klo 21.00. Sarjassa esitellään Suomessa tapahtuneita visaisia rikoksia. Ensimmäisessä jaksossa käsitellään muutaman vuoden takaista nuorenparin kaksoismurhaa.

Kilpailut

Uusimmat