Munamies-näyttelijä mukana kohuliikkeen elokuvassa?

25.01.2011 14:38 - Eeva Rajala

Iltalehti uutisoi tänään, että Putous-sarjan Munamiehenä tunnettu näyttelijä Riku Nieminen kuuluu kiisteltyyn Zeitgeist-liikkeeseen. Voice tavoitti liikkeen Suomen haaran edustajan ja kysyi, miten paljon Nieminen on toiminnassa mukana.

Eetu Karioja Zeitgeist-liikkeestä ei osaa tarkkaa sanoa, miten paljon Nieminen on toiminnassa mukana. Kariojan mukaan jotkut liikkeen aktiivit ovat olleet mukana Ajan henki -nimisessä elokuvaprojektissa.

- Kuulin tällaista, että hän (Nieminen) olisi ehkä mahdollisesti siinä prosessissa mukana. Mutta en tarkkaan osaa sanoa. Itse asiassa kuulin tästä itsekin vasta hiljattain, että hän on kiinnostunut liikkeen toiminnasta.

Kyseessä on suomalainen dokumenttielokuva, missä käydään läpi enemmän suomalaisesta näkökulmasta sitä, mitkä asiat Suomessa ovat vinksallaan.

Karioja selventää lyhyesti, että Zeitgeist-liikkeen ajatuksena on alleviivata muun muassa nykypäivän yhteiskunnan rahatalouden ja globaalin markkinatalouden mukanaan tuoman ihmiskurjuuden ja ongelmien aiheuttajan. Samalla liike esittelee tähän vaihtoehtoja, miten voitaisiin tehdä järkevämmin niin, että saataisiin globaalisti kaikille maailman asukkaille paremmat oltavat elää maailmassa.

Yhteiskuntamallissa ei myöskään olisi rahaa tai hallitusta. Munamies-näyttelijä Nieminen myönsi tänään Iltalehdessä, että tällaista yhteiskuntamallia on vielä vaikea toteuttaa tässä yhteiskunnassa. Kariojakaan ei osaa sanoa, missä vaiheessa yhteiskuntamalli voisi olla valloillaan.

- Se riippuu meistä kaikista. Riippuu siitä, miten me lähdemme tekemään näitä asioita ja miten paljon tahtoa ihmisillä on. En ole selvännäkijä, enkä osaa sanoa, milloin se tulee tapahtumaan. Mutta selväähän se on, että sitten kun asiat menevät niin huonoksi, että ihmiset menettävät luottamuksen nykyiseen järjestelmään, niin sitten se on mahdollista, Karioja pohtii.

Kilpailut

Uusimmat