IL: Prinsessa Victoria edustaa yksin – mihin katosi Daniel?

27.01.2011 10:54 -

Ruotsin hovissa on viime aikoina kuohunut monesta eri syystä. Nyt hämmennystä herättää se, miksei prinssi Daniel ole pitkään aikaan edustanut vaimonsa vierellä.

Viime kesänä naimisiin menneet Victoria ja Daniel edustivat viimeksi yhdessä joulukuussa pidetyssä Nobel-juhlassa. Sen jälkeen kruununprinsessa on hoitanut edustustehtäviä yksin.

Ruotsissa ollaankin jo arvuuteltu, liittyvätkö Danielin vähäiset edustustehtävät hänen terveydentilaansa. Prinssin elämää on pienestä asti varjostanut munuaisten vajaatoiminta, joka luokitellaan vakavaksi sairaudeksi. Danielille tehtiin munuaisensiirto vuonna 2009, mutta hän joutuu syömään hylkimisenestolääkkeitä koko loppuelämänsä ajan.

Tulee kuitenkin muistaa, että hovissa edustetaan tietyn protokollan mukaan, eikä prinssin tarvitse automaattisesti osallistua Victorian työtehtäviin. Myös se voi selittää miehen poissaolot. Hovi ei ole kommentoinut Danielin poissaoloja mitenkään.

Ruotsin hovi on kuitenkin ilmoittanut pitävänsä tiedostustilaisuuden 16. helmikuuta. Tiedotustilaisuuden syytä ei ole kerrottu etukäteen. Tiedotustilaisuuteen osallistuvat kuningas Kaarle Kustaa ja prinsessa Victoria. Yksi arvaus tiedostustilaisuuden aiheesta onkin prinsessan mahdollinen raskaus. Huhut Victorian mahdollisesta raskaudesta ovat velloneet vahvoina, eikä niitä laimenna ainakaan se, että tiedotustilaisuuden jälkeen prinsessan kalenteriin ei ole merkitty lainkaan edustustehtäviä.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat