Persujen kohuedustaja: Kokoomuslaiset maanpettureita, kehitysmaat hoitakoot omat asiansa

28.04.2011 09:55 - Mikko Räsänen

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen joutui tänään oikomaan neekeripuheitaan. Seuraavaksi hän saattaa joutua selittelemään blogikirjoitustaan, jossa haukkuu Kokoomusta ja RKP:tä maanpettureiksi.

Kokoomus on Suomen suurin puolue ja johtaa hallitusneuvotteluja. Perussuomalaiset on vahvasti menossa hallitukseen, mutta neuvotteluasetelmaa ei varmasti helpota se, että perussuomalaisten tuore kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on taannoin haukkunut kokoomusta maanpettureiksi.

Väite löytyy hänen 14. maaliskuuta kirjoittamastaan blogikirjoituksesta, jossa hän hyökkää erityisesti Kimmo Sasia ja Stefan Wallinia kohtaan.

"Ruotsalaisen Kansanpuolueen Stefan Wallin ja kokoomuksen Kimmo Sasi (Sharia-lain kannattaja) ovat innokkaimmat puolueidensa edustajat, jotka haluavat tehdä Suomesta islamilaisen valtion."

"Olen aikaisemmin pitänyt edellä mainittuja poliitikkoja sivistyneinä, en voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin että he ovat epäisänmaallisia, Suomen kansan pettureita."

Lopulta Hakkarainen päätyy haukkumaan molempia puolueita.

"Koska RKP:n ja kokoomuksen muut kansanedustajat ja ehdokkaat eivät sanoudu irti Wallinin ja Sasin islamlausunnoista ja vaatimuksista, tämä merkitsee sitä, että se on myös molempien puolueiden kanta."

Hakkaraisen blogissa on muitakin mielipiteitä, jotka saattavat herättää keskustelua. Esimerkiksi kehitysavun hän lakkauttaisi kokonaan, sillä Hakkarainen haluaisi rahan käytettävän Suomessa. Köyhille kehitysmaille hän ei ohjaisi senttiäkään.

"Terve periaate on: Jokainen kansa hoitakoon omat asiansa", Hakkarainen kirjoittaa.

Samalla periaatteella Hakkarainen lakkauttaisi Venäjälle lähialueyhteistyön nimissä käytetyt rahat.

"Rahaa on syydetty kaikenkarvaisiin kohteisiin ja projekteihin, joiden tuloksista ei tietoa löydy. Suurella todennäköisyydellä valtaosa rahoista on, venäläiseen tapaan, mennyt korruptioon", Hakkarainen jyrisee blogissaan.

Kuitenkin Ulkoasiainministeriön sivuilta löytyy helposti tietoa myös kehitysyhteistyön tuloksista. Rahoilla on muun muassa parannettu lähellä Suomea sijaitsevien venäläisten ydinvoimaloiden turvallisuutta ja tehty ympäristöratkaisuja, joilla on saatu merkittävästi vähennettyä Itämereen päätyvien saasteiden määrää.

"Pietarin jätevesien puhdistuksen edistämiseksi tehty kansainvälinen yhteistyö on ollut kustannustehokasta. Samalla rahamäärällä on saavutettu moninkertainen hyöty Itämereen kohdistuvan fosforikuorman vähenemisessä, kuin jos kyseiset varat olisi suunnattu muualla tapahtuviin toimiin", kerrotaan Ulkoasiainministeriön julkaisemassa lähialueyhteistyöesitteessä.

Teuvo Hakkarainen on ollut kansanedustajana vasta reilun viikon, mutta näyttää jo nyt siltä, että hänellä on vahvoja mielipiteitä, joita hän ei pelkää sanoa ääneen. Hakkaraisesta näyttääkin tulevan tämän eduskunnan kohukansanedustaja, jonka mielipiteistä tulee nousemaan puheenaiheita myös jatkossa.

Kilpailut

Uusimmat