IS: Vankila pelasti huumekoukussa olleen suomalaisen rock-legendan

05.05.2011 09:00 -

Yksi arvostetuimmista suomalaisista kitaristeista, 59-vuotias Jukka Tolonen oli vielä joitain vuosia sitten hankalassa päihdekoukussa. Vankilatuomio kuitenkin antoi muusikon elämälle uuden suunnan.

59-vuotias Jukka Tolonen muistelee tutustuneensa päihteisiin nuorena ja juoneensa ensimmäiset humalat jo 9 vuoden iässä. Teini-iässä vauhti kiihtyi ja miehen mukaan hän oli jo lukion lopussa alkoholisoitunut. Tämän jälkeen kuvioon astuivat huumeet.

- Olen elänyt totaalisessa amfetamiinikoukussa. En pystynyt tekemään mitään ilman huumetta.

Lopulta huuruinen elämä johti dramaattiseen lopputulokseen. Kitaristi puukotti sekavassa tilassa naisystäväänsä, mistä syystä hän joutui vankilaan. Kiven sisässä muusikko kääntyi uskoon, joka toi elämään uuden suunnan ja kaksi vuotta sitten vapaalle jalalle päässyt mies pääsi irti lopulta irti huumeista.

- Lopulta tajusin, että minun alettava elää täysin päihteetöntä elämää.
- En ole enää omien himojeni orja. Ajatusmaailma on nyt terveemmällä pohjalla.

Jukka Tolonen nousi julkisuuteen 60-luvun lopussa Tasavallan Presidentti -yhtyeessä. Sittemmin mies oli mukana myös muun muassa Piirpaukkeessa sekä Jukka Tolonen Bandissä. Kitaristi on julkaissut lukuisia soololevyjä, tuorein julkaisu on helmikuussa julkaistu virsilevy Juudaan aurinko.

Lähde: Ilta-Sanomat

Tasavallan Presidentti: Struggling for Freedom

Kilpailut

Uusimmat