IS: Ulkomaalainen muotiguru lyttää Tarja Halosen

01.07.2011 07:44 - Eeva Rajala

Brittiläinen muotitoimittaja käyttää tuoreessa kirjassaan jopa yhden aukeaman moittiakseen Tasavallan presidentti Tarja Halosen tyyliä, kertoo Ilta-Sanomat.

Muotitoimittaja Robb Young kirjoittaa kirjassaan Power Dressing - First Ladies, Women Politicians & Fashion, että Halosen virkatyyli on epämuodikasta ja vanhanaikaista. Halosen vaatteilla on hänen mielestään huono istuvuus ja väärät mittasuhteet. Young kirjoittaa, että presidenttimme työasut ovat nuhruisia ja sekä värit että materiaalit ovat epämuodikkaita.

- Räätälöidytkin vaatekappaleet roikkuvat usein velttoina ja epäsuhtaisina, hihat ylettyvät ranteiden alapuolelle ja hameenhelmat ovat jossain pohkeen ja nilkan välimaastossa, Young selventää.

Muotiguru vertaa myös, ettei Halonen näytä muiden lähimaiden presidenttien rinnalla riittävän valtiomiesmäiseltä. Halosesta syntyy Youngin mukaan kuva johtajasta, joka ei aina yllä maailmanpolitiikan etiketin vaatimalle tasolle.

- Esimerkiksi Vladimir Putinin moitteettomasti räätälöidyn puvun vieressä Halosen ihonmyötäinen punainen v-kauluksinen t-paita ja valkoinen villatakki eivät luoneet kovin positiivista julkista vaikutelmaa, muotitoimittaja sanoo.

Vaikka Youngin mukaan Halosen koko olemus antaa etiketinvastaisen kuvan, olemus antaa myös kuvan helposti lähestyttävästä ja lämpimästä ihmisestä. Halosen rento persoona saattaa kansainvälisissä tilanteissa rikkoa jään ja riisua varautuneemmatkin kollegat aseista.

Kehuja Young jakaa kirjassaan muun muassa Yhdysvaltain presidentin vaimolle Michelle Obamalle, jonka tyyli on muotigurun mukaan itsevarma, luova ja jopa cool. Kehuja kirjassa saavat myös muun muassa Jordanian kuningatar Rania sekä Ranskan presidentti Nicholas Sarkozyn vaimo Carla Bruni-Sarkozy.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat