XL-mallien muotinäytöksestä nousi kohu

27.08.2011 20:07 - Rea Tallgren

Sydneyn muotifestivaaleilla nähtiin muotinäytös, jonka mallit olivat koko XL. Kaikki katsojat eivät asiasta innostuneet, vaan väittävätkin malleja huonoiksi esikuviksi.

Myer-tavaratalon isännöimmässä muotinäytöksessä Sydneyssa lavalle asteli toinen toistaan upeampia xl-malleja. Muotimaailmaa kritisoidaan usein liian laihoista kauneusihanteista, mutta myös tämän näytöksen mallit saivat aikaan kohun.

Monien mielestä näytöksen mallit eivät olleet pelkästään kurvikkaita, vaan jo lähes ylipainoisia. Kriitikot ovatkin syyllistäneet näytöksen järjestäjiä siitä, että ylipainoiset mallit näyttävät ihmisille aivan yhtä huonoa esimerkkiä kuin liian laihat kollegansa. Argumenttinsa tueksi kritisoijat perustelevat ylipainon olevan yhtä vaarallista kuin alipainon.

Australialainen journalisti Damian Woolbough on kritisoinut mallien valintaa "vastuuttomaksi." Show ei myöskään kiinnostanut yleisöä niin paljon kuin olisi voinut olettaa. 500:sta myynnistä olevasta lipusta vain 64 meni kaupaksi.

Monet ovat kuitenkin nousseet puolustamaan XL-mallien näytöstä sanoen, että mikäli naiset ovat luonnostaan isoluisia ei siinä ole mitään pahaa.

Mitä mieltä olet, ovatko nämä mallit ylipainoisia?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat