Naistennistähden ura vaarassa vakavan sairauden takia

02.09.2011 08:30 - Eeva Rajala

Tennisässä Venus Williamsilla on diagnosoitu olevan krooninen autoimmuunisairaus.

Williams joutui jättämään kesken US Open -turnauksen New Yorkissa. Nainen paljastaa nyt, että hän kärsii Sjögrenin oireyhtymästä. Kyseinen autoimmuunisairaus vaurioittaa kyynel-, sylki- ja sukuelinten rauhasia. Se kuuluu tulehduksellisiin reumasairauksiin.

Lääkärit saivat selville sairauden vasta tässä kuussa, vaikka Williams on kärsinyt jo vuosia terveysongelmista. Alun perin vaivat diagnosoitiin urheilun aiheuttamaksi astmaksi.

Venus Williams myöntää, että oireyhtymän mukana tuleva ankara väsymys on vaikuttanut tuhoisasti hänen uraansa ja tunteisiinsa.

- Kun nyt katson taaksepäin, se on vaikuttanut uraani valtavasti. Olen pelannut monta ottelua puolivaloilla. Se on henkisesti tuhoisaa mennä otteluihin ja pohtia, mihin palloihin ehdin ja voinko edes kilpailla, Williams paljasta amerikkalaistelevisiossa.

Williams kertoo, että väsymystä on vaikea kuvailla, jos ihminen ei itse ole kokenut samaa. Hänen mukaansa väsymykseenkin tottuu ja siitä yrittää vain mahdollisimman hyvin päästä eroon. Vaikka sairaus on nyt diagnosoitu, hän aikoo taistella vastaan ja palata pelikentille mahdollisimman nopeasti.

- Tunnen voivani jossain vaiheessa palata pelaamaan ja ainakin tuntemaan oloni normaali. Nyt tunnen, että voin kohta paremmin.

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat