Avoliitossa asuva mies - tästä syystä kannattaa mennä naimisiin

05.09.2011 21:00 -

Monien miesten mielestä avoliitossa saman katon alla asumisen edut saattavat peitota naimisissa olevan miehen elon. Avioliiton satamaan astumisessa on kuitenkin lukuisia hyviä puolia, joiden vuoksi alttarille astelua kannattaa hyvinkin harkita.

Lukuisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että sinkkumiesten elinikä on lyhyempi, kuin avioliitossa olevien. Louisvillen yliopiston professori David Roelfs on valottaa omassa selvityksessään syitä, miksi avioliitossa olo pidentää miehen elinikää.

Apu stressiin

Läheiset ihmissuhteet ovat paras keino vähentää stressiä. Sillä naimisissa olevalla miehellä kotona odottaa ihminen, jonka kanssa keskustella mieltä painavista asioista, hän näin ollen saa luonnollisestikin enemmän mahdollisuuksia stressin käsittelyyn kuin sinkkumiehet.

- Kun et ole parisuhteessa, on todennäköisempää, että menet yksin kotiin ja pohdit asioita siellä yksiksesi, Roelfs muistuttaa.

Vaimo nalkuttaa - hyvällä tavalla

Tuore Kanadassa tehty tutkimus paljastaa, että naimissa olevat miehet menivät sydänoireiden takia 7 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä sairaalaan kuuden tunnin sisällä, kuin sinkkumiehet. Tämä johtui siitä, että avioliitossa olevien miesten vaimot vaativat siippojaan suuntamaan hoitoon. Vaimon läsnäolo myös johtaa kokonaisvaltaisemmin terveellisimpiin elämäntapoihin.

- Naimisissa ollessasi syöt paremmin, sillä kun olet yksin, kukaan ei estä sinua mussuttamasta useana iltana peräkkäin pakastepizzaa.

Raha tuo terveyttä

Raha on yksi keskeinen terveellisien elämäntapojen ylläpitäjä. Kun olet naimisissa, talouden tulot ovat suuremmat ja tämä johtaa myös terveellisempään elämään.

- Avioliiton myötä ruokailutottumukset ovat paremmat. Samalla myös hakeudutaan todennäköisemmin oikeanlaiseen lääkärihoitoon, mikäli sellaiseen on tarvetta.

Pelkkä yhdessä asumisen side ei ole tarpeeksi vahva

Lukuiset tutkimukset paljastavat, että avoliitossa yhdessä asuvien parien henkinen ja fyysinen terveys oli parempi kuin sinkkuna elävien, muttei kuitenkaan yhtä hyvä kuin naimisissa olevien.

Roelfsin mukaan tämä johtuu siitä, että avioliitossa elävän pariskunnan välinen suhde on voimakkaampi ja vahvempi, kuin ainoastaan saman osoitteen jakavien parien. Pelkästään yhdessä asuvien parien suhde ei myöskään yleensä kestä niin pitkään, että se ehtisi vaikuttaa positiivisella tavalla terveyteen.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että siviilisäädystä riippumatta miehet voivat edistää terveyttään ja hyvinvointiaan sosiaalisten suhteiden ylläpitämisellä. Ystävien seura on tärkeä tapa purkaa paineita ja stressiä, mutta tämä ei onnistu, mikäli sosiaalinen verkosto ei ole kunnossa.

Roelfsin mukaan myös naimisissa olevien miekkosten täytyy muistaa, että vaimon lisäksi täytyy mietteistään puhua myös kavereille.

- Vaimolle tulee epäilemättä kerrottua eniten omista asioista, mutta mikäli vaimo on stressin aiheuttaja, on hyvä olla ystäviä joiden kanssa keskustella parisuhteen ja kodin paineista.

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat