Mysteeri selvisi: Tästä syystä Steve Jobsin autossa ei ollut koskaan rekisterikilpiä

27.10.2011 12:30 -

Edesmennyt Apple-perustaja Steve Jobs oli varallisuudestaan huolimatta vaatimaton mies. Hieman yllättäen Jobsilla kuitenkin oli mielenkiintoinen syy siihen, miksi hänen autossaan ei ollut koskaan rekisterikilpiä.

Jobsin kerrotaan olleen saavutuksiinsa nähden "tavallinen kaduntallaaja", joka asui hillityssä talossa hillityllä asuinalueella ja mammonastaan huolimatta hän eli normaalia elämää "tavan rahvaan" kanssa.

Jobs oli kuitenkin tunnettu siitä, että hän kursailematta parkkeerasi usein invalidipaikoille Mercedes SL55 -autollaan, jossa ei ollut koskaan rekisterikilpiä. Monet aprikoivatkin, miten oli mahdollista, että mies pystyi toimimaan näin, maksoiko hän joka kerta sakot jäätyään poliisin haaviin?

ITWire-sivu kuitenkin paljastaa, että Apple-moguli käytti hyväkseen Kalifornian lainsäädännöstä löytyvää porsaanreikää. Lain mukaan uuden auton omistajalla on kuusi kuukautta aikaa käyttää ajoneuvoaan, ennen kuin hänen täytyy asentaa siihen virallinen tunnuksin varustettu rekisterikilpi.

Jobs tekikin sopimuksen leasing-yhtiön kanssa. Sen puitteissa hän pystyi vaihtamaan Mercedestään toiseen täysin samanlaiseen käytettyään sitä vähemmän kuin puoli vuotta. Näin ollen hänen ei lain mukaan tarvinnut asentaa autoonsa kilpiä.

Steve Jobs kuoli 5. lokakuuta. Hän oli menehtyessään 56-vuotias

Lähde: ITWire

Kilpailut

Uusimmat