Bond-elokuvan shokkiuudistus: Toiminta pois, tilalle draamaa ja tunnetta

28.10.2011 11:00 - Eeva Rajala

Uuden Bond-elokuvan tekivät saattavat tehdä historiallisia uhrauksia, jotta elokuvalla on mahdollisuuksia Oscar-kisassa.

Nyt huhutaan, että Sam Mendesin ohjaamasta Bond-elokuvasta tulisi enemmänkin draamaan ja dialogiin keskittyvä elokuva, missä suuri osa toimintakohtauksista on karsittu pois. Mikäli näin tosiaan tapahtuu, voidaan puhua historiallisesta päätöksestä, sillä nimenomaan toimintakohtaukset ovat olleet Bond-elokuvien sieluna.

Mendesin uskotaan nyt lisäävän tulevaan Bond-elokuvaan roolihahmoihin keskittyviä suorituksia ja vähentävän vauhdikkaita, ja lähes tavaramerkkiasemassa olevia toimintakohtauksia. Bondia näyttelevä Daniel Craig on aiemmin sanonut tahtovansa tuoda rooliinsa enemmän tunnetta ja syvyyttä.

- Nyt huhutaan laajalti, että Sam Mendes vähentää toimintakohtauksia ja tekee elokuvasta Oscar-ystävällisemmän, lähde kertoo The Express -lehdelle.

Voi olla, että kyseiset muutokset tuovat elokuvalle Oscar-palkinnon, mutta siinä samassa katsojaluvut saattavat vähentyä. Bond-fanien keskuudessa toimintakohtausten vähentämistä ei todennäköisesti katsota hyvällä.

Tulevan Bond-elokuvan nimeksi tullee Skyfall, sillä Sony rekisteröi sen nimisen nettisivun viime kuussa. Craigin, Dame Judi Denchin, Javier Bardemin ja Ralph Fiennesin tähdittämä Bond-elokuva saa ensi-iltansa ensi vuoden loppupuolella.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat