Oikeudelta raju päätös: Lääkäri tappoi Michael Jacksonin!

08.11.2011 07:15 - Mikko Räsänen

Michael Jacksonin taposta syytetty lääkäri Conrad Murray on todettu syylliseksi. Los Angelesissa käydyn oikeudenkäynnin valamiehistö teki päätöksensä myöhään eilisiltana.

Kuusi viikkoa kestäneen oikeudenkäynnin ja lukemattomien todisteiden jälkeen valamiehistö joutui neuvottelemaan suljettujen ovien takana yhdeksän tunnin ajan ennen kuin he saavuttivat yksimielisen lopputuloksen.

Kun valamiehistö vihdoin palasi oikeussaliin ja kertoi päätöksestä, reagoi salissa ollut yleisö voimallisesti. Michael Jacksonin sisko LaToya iloitsi ääneen päätöksestä. Ulkona odottaneet sadat Jackson-fanit räjähtivät suosionosoitukseen. Tunnereaktion voimakkuudesta kertoo sekin, että muutama fani pyörtyi päätöksestä kuultuaan.

Tuomari ei päättänyt vielä lopullista tuomiota, vaan se ilmoitetaan myöhemmin. Murrayta voi odottaa jopa neljän vuoden vankeustuomio ja lääkärin toimilupansa lopullinen menetys. Murray joutuu odottamaan tuomion julistamista kaltereiden takana, sillä tuomarin mukaan hän on liian vaarallinen mies päästettäväksi vapaalle tuomiota odottamaan.

Jacksonin lähipiiri iloitsi oikeudenkäynnin päättymisestä heidän toivomaansa lopputulokseen.

- Minusta tuntuu nyt paremmalta, Jacksonin äiti kertoi toimittajille.

- VOITTO!, LaToya kirjoitti Twitteriin tietokoneen ääreen päästyään.

Katso alta ABC Newsin uutislähetys hetkestä, jolloin tuomari julistetaan oikeussalissa. Kamera kuvaa Murrayta juuri, kun hänet todetaan syylliseksi. Taustalta voi kuulla LaToyan iloisen kiljahduksen.

Kilpailut

Uusimmat