Mellakoitsijat keksivät kuvauskeinon, mitä poliisit eivät voi estää

16.11.2011 21:15 - Mikko Räsänen

Varsovan mellakoista on saatu yllättävän näyttävää videokuvaa, kun joku keksi kiinnittää videokameran radio-ohjattavaan helikopteriin.

New Yorkissa poliisit puuttuivat viime yönä Occupy Wall Street -mielenosoitukseen ja häätivät mielenosoittajat puistosta, jota nämä olivat pitäneet majapaikkanaan. Ennen operaatiota poliisit estivät tiedotusvälineiden pääsyn alueelle ilmeisesti tarkoituksenaan varmistaa, että mahdolliset ylilyönnit eivät tallentuisi videokameroille.

Tiedotusvälineiden toiminnan rajoittaminen on ollut tavallista myös monissa muissa kaupungeissa nähdyissä mellakoissa, sillä esimerkiksi Helsingissä 2006 nähdyssä Smash Asem -mielenosoituksessa poliisit pidättivät Suomen kuvalehden valokuvaajan, joka yritti vain tehdä työtään.

Kun Puolan pääkaupungissa Varsovassa mellakoitiin tällä viikolla, keksivät jotkut nerokkaan tavan läpäistä poliisien saartorenkaat ja päästä näkemään, mitä mellakan etulinjassa tapahtuu. He kiinnittivät radio-ohjattavaa helikopteriin pienen videokameran ja lennättivät kopterin poliisien saartorenkaiden yli.

Nähtäväksi jää, alkaako helikopterivideoita tulevaisuudessa tulla myös muista mielenosoituksista ja mellakoista. Yksi Varsovassa kuvatuista helikopterivideoista on nähtävissä alla.

Kilpailut

Uusimmat