Näyttelijäkomistus ylistää aliarvostettua kollegaansa: Kukaan muu ei olisi kyennyt samaan!

09.01.2012 16:15 -

127 tuntia -elokuvan tähti James Franco toivoo ihmisten ymmärtävän, kuinka huikea näyttelijä Apinoiden planeetan synty -elokuvassa apinana esiintynyt Andy Serkis on.

Franco ja Serkis tähdittivät yhdessä Apinoiden planeetan synty -elokuvaa ja apinaa näytelleen Serkisin suoriutuminen roolista sai selvästikin Francon sanaisen arkun aukeamaan.

- Kukaan muu näyttelijä ei olisi päässyt lähellekään Andyn suoritusta Caesarina, Franco kirjoittaa Deadline-sivustolle kirjoittamassaan artikkelissa.

Serkisin roolisuorituksen sanotaan olevan lähestulkoon täysin teknologian ansiota eikä näyttelijän aikaansaannos. Täten komistus muistuttaakin, että Oscareita on aiemminkin saanut tähdet joiden roolisuoritus on ollut riippuvainen heidän yllään olleista maskeista. Franco nostaa muun muassa Nicole Kidmanin suorituksen Tunnit-elokuvassa, jossa kaunotar ei näytä itseltään yllään olevan maskin takia. Hämähäkkimies-elokuviakin tähdittänyt näyttelijä vertaa kyseistä tapausta Serkisin esityksen ylle asetettuun digitaaliseen maskiin.

Franco toteaa, että roolisuoritukset paranevat, sillä tähdet pääsevät liikkeenkaappaustekniikan avulla olemaan vuorovaikutuksessa keskenään. Ennen erikoisefektejä vaativat hahmot olivat kuvaushetkellä tennispalloja tai muita esineitä, mutta nykyään oikeita näyttelijöitä, joiden ylle digitaalinen maski puetaan jälkikäteen.

- Andy Serkis on kiistattomasti mestari omalla sarallaan ja on aika, että hän saa ansaitsemansa tunnustuksen, Franco ylistää.

Lähde: Deadline

Kilpailut

Uusimmat