Huippukokki Hans Välimäki, miten usein käyt kebabilla?

10.01.2012 13:15 -

Top Chef –ohjelmassa tiukkana tuomarina nähtävä Hans Välimäki tunnetaan rautaisena huippukokkina, vaan sortuuko mies koskaan kebabin syöntiin?

Voicen jututettavana ollut Välimäki paljasti, ettei edellisestä "baari-illan jälkeen nautitusta kebabista", ei ole vierähtänyt pitkääkään aikaa. Kyseinen ruokalaji ei kuitenkaan kuulu kokin suosikkeihin.

- Edelliskerrasta ei kyllä ole kauhean kauaa aikaa. En kuitenkaan hirveästi pitänyt kebabista, enkä juurikaan niitä syö. Suomessa ei kebab muutenkaan ole niin hyvää, kuin mitä pitäisi. Esimerkiksi Berliinissä saa mielestäni erittäin hyvin tehtyä kebabia.

Välimäki on tuttu naama televisiosta, joten monet tuntemattomatkin saattavat lähestyä miestä ruoanlaittovinkkien tiedustelu mielessään. Sen sijaan kaverit ja tutut eivät juuri reseptiuteluilla enää kokkia vaivaa.

- Kaverit eivät kysele hirveästi ja jos he kyselevät jotain, niin ne ovat usein johonkin ruoantekometodiikkaan liittyviä tiedusteluja.

- Tuntemattomat haluavat vuorostaan erityisesti helppouteen liittyviä vinkkejä. Mielestäni ruoanlaiton ei kuitenkaan pidä aina olla helppoa ja nopeata, vaan ruoan pitäisi olla erityisesti hyvää ja nautittavaa. Tiedän, että monet perheelliset ajattelevat tällaisen olevan viisastelua, mutta minullakin on lapsia - otan ruoanlaittoon sen ajan, mikä siihen menee. Vaan tietystikään en voi käyttää kotona ruokaan ihan hirveästi aikaa, sillä eiväthän lapset nyt hyvin kauaa malta odotella.

Top Chef Subilla keskiviikkoisin Subilla kello 21:00.

Kilpailut

Uusimmat