Dokumenttiohjaaja Tarja Halosen presidenttipestistä: Ihan hirvittävä työ!

25.01.2012 10:45 - Eeva Rajala

Rouva presidentti -dokumenttielokuvaa parhaillaan kuvaava ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Bardy muutti kuvausten edetessä käsitystään presidenttiydestä.

Maaliskuussa ensi-iltansa saava dokumenttielokuva kertoo epätavallisesta ammatista ja naisesta ammatin takana. Aleksi Bardy myöntää Voicelle muuttaneensa käsitystään sekä Tarja Halosesta että presidenttiydestä kuvasten aikana.

- Tarja Halosesta käsitys kenties syventyi, muuttui yksityiskohtaisemmaksi. Käsitys presidenttiydestä muuttui sillä tavalla, että tajusin, että sehän on ihan hirvittävä työ. Koska kaikki me muut voimme olla vapaa-ajalla, mutta presidentti ei voi. Hän on töissä 24 tuntia vuorokaudessa seitsemän päivää viikossa, ja tavallaan sen hienon instituutionsa ja organisaationsa vankina. Ei pelkästään palveltuna, mutta myös vankina, Bardy selventää.

Vaikka presidentti onkin koko ajan töissä, Bardy kertoo työpaikan olevan kuitenkin kuin mikä tahansa työpaikka.

- Olemme tehneet elokuvaa työstä ja työpaikasta: minkälaiset suhteet tässä työporukassa on. Paljon samanlaisia piirteitä ja sitten näitä tunnettuja erityispiirteitä on myös, Bardy jatkaa.

Bardylla on käsissään valta tehdä elokuvasta millainen tahansa, Halosta kehuvan tai kritisoivan elokuvan. Bardyn mukaan hänen tarkoituksensa leikkaamisessa ei ole millään tavalla vetää Tarja Halosta lokaan eikä myöskään nostaa häntä jalustalle, vaan seurata, minkälaista se elämä on: Seurata kuten ihminen ihmistä, silmät ja korvat auki ja mieli avoimena.

- Olemme kuvanneet nyt melkein puolitoista vuotta. Aloitimme loppuvuodesta 2010 ja kuvauspäiviä on kertynyt 40 - 50. Olemme kyllä pyrkineet siihen, että saataisiin mahdollisimman laaja ja edustava otanta siitä, minkälaisia tilanteita presidentin elämässä on.

Rouva presidentti -dokumenttielokuvaa kuvataan aina vallanvaihtoon saakka. Ensi-iltansa elokuva saa 31. maaliskuuta. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat