George Lucas puolustelee Star Wars -muutoksia

13.02.2012 08:45 - Eeva Rajala

Huippuohjaajan mukaan ihmiset pitävät sitä maailmanloppuna, jos hän muuttaa omista elokuvistaan jotain.

George Lucas on puolustellut päätöstään tehdä Star Wars -elokuvista 3D-versioita. Hän on saanut jo kritiikkiä esimerkiksi siitä, että on korjaillut Star Wars Episodi I: Pimeä uhka -elokuvaa. Lucas kertoo Hollywood Reporterille saaneensa kohtuutontakin kritiikkiä siitä, että peukaloi omia elokuviaan.

- Muutokset eivät ole epätavallisia. Moniin elokuviin tehdään julkaisua ennen muutoksia. Mutta jostain syystä kun minä teen pienemmänkin muutoksen, kaikki luulevat, että se on maailmanloppu, Lucas pohtii.

Lucas muistelee muun muassa tapausta, missä hän korvasi nukkeversion Yoda-hahmosta tietokoneanimaatiolla Pimeä uhka -elokuvan Blu-Ray-julkaisuun viime vuonna. Star Wars -fanit uhkasivat boikotoida elokuvan 3D-versioita tämän muutoksen takia, mutta Lucas väittää, että muutos vain paransi elokuvaa.

- Yritimme tehdä Yodan tietokoneella alkuperäiseenkin elokuvaan, mutta emme saaneet sitä valmiiksi ajoissa.

George Lucas ilmoitti aiemmin tässä kuussa, ettei välttämättä enää koskaan tee suuria Hollywoodin kassamagneettielokuvia. Hän haluaa nimittäin palata juurilleen ja tehdä tästä lähtien pienempiä taide-elokuvia.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat