IL: Kohumissille satelee tappouhkauksia mannepuheista!

02.04.2012 07:45 - Eeva Rajala

Subin Viidakon tähtöset -sarjassa esiintyvä Maisa Torppa on alkanut saada tappouhkauksia mannepuheidensa vuoksi, kertoo Iltalehti.

Viime viikon torstaina nähdyssä jaksossa Maisa Torppa haukkui kilpasisariaan "manneiksi" ainakin kahteen kertaan.

- Ne on ottaneet sieltä kaikki kahvit ja sampoot mukaan. Jumpe mitä manneja, Torppa sanoi.

Torpan joukkue Taifun voitti melontakilpailun ja pääsi yöpymään sängyillä ja teltalla varustettuun luksusleiriin. Joukkue kuitenkin huomasi, että kilpailevan joukkueen naiset olivat napanneet leiristä mukaansa kaiken, minkä irti saivat.

- Kyllä mä tiesin, että täällä on ihan älyttömästi kaiken maailman eläimiä, mutta en mä tiennyt, että viidakossa manneja asuu, Torppa kuittaa seuraavana päivänä toiselle joukkueelle.

Iltalehti tavoitti tämän Miss Bikinin eilen, ja Torppa kertoo saaneensa viikonvaihteessa kymmenittäin vihaisia Facebook-viestejä etupäässä romaneilta. Osa uhkasi Torppaa oikeustoimilla ja mukana oli myös useita tappouhkauksia.

Myös Suomen romaniasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, sosiaalineuvos Väinö Lindberg tuomitsee Torpan mannepuheet lehdessä. Hänen mukaansa jo nimittely ilmaisee rasismin.

- Tällainen kielenkäyttö osoittaa, mikä on ihmisen sydämen sivistyksen taso...Pitäisi miettiä, eikö millään muulla saada hauskuutta ja huumoria aikaan kuin leimaamalla, Lindberg jatkaa ja peräänkuuluttaa myös tuotantoyhtiön vastuuta.

Maisa Torppa haluaa nyt pahoitella aiheuttamaansa mielipahaa.

- Haluan pyytää anteeksi, jos olen pahoittanut jonkun mielen. Jos yhtään hetkeä olisin vetänyt henkeä, niin en olisi sitä sanonut, Torppa selventää lehdelle.

Torppa laittaa rajut puheet väsymyksen syyksi, mutta kertoo myös läheisestä romaniystävästään, joka otti Torpan mannepuheet huumorilla.

- En yleistä, koska suurin osa porukasta on hyviä ihmisiä, mutta mulla on tosi läheltä ikäviäkin kokemuksia kyseisen vähemmistön edustajista, Torppa jatkaa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat