Iron Sky -ohjaaja harmittelee: Markus Selin nappasi ideani!

04.04.2012 07:15 - Eeva Rajala

Iron Sky -elokuvan ohjaaja Timo Vuorensolaa kivistää omien sanojensa mukaan sydämestä.

Vuorensola harmittelee, ettei ehtinyt varata Kalevala-elokuvatrilogian aihetta itselleen, vaan tuottaja Markus Selin ehti ensin.

- Minua kivistää sydämestä, koska olen itse halunnut tehdä sen Kalevala-trilogian. Pirulainen. Totta kai hän on suunnitellut sitä vuosikaudet ja muuta. Olin vain, että voi ei, en kerinnyt, mikä ei toisaalta ole ihme, Vuorensola kertoo Voicelle.

Toisaalta Kalevala ei ole mitenkään suojattu, ja Vuorensola voisi niin halutessaan tehdä omankin elokuvaversionsa kansalliseepoksestamme. Mies kuitenkin uskoo, että Selin saa löydettyä trilogiaansa sellaisen joukon, ettei Vuorensolan kannata lähteä tallomaan varpaille.

Vuorensola ilmaisee samalla pettymyksensä Mannerheim-elokuvan mahdollisesta kuoppaamisesta. Helsingin Sanomien Kuukausiliite haastatteli Seliniä ja jutusta sai sen kuvan, että projekti olisi enemmän tai vähemmän kuopattu. Tosin Selin kertoi eilen Iltalehdessä, ettei projektia ole kuopattu, vaan rahoitusta etsitään edelleen. Vuorensola on kuitenkin surullinen Mannerheim-projektin vastoinkäymisistä.

- Siinä tehtiin ihan oikeata, rehellistä, aitoa työtä sen eteen tosi paljon. Se olisi ollut elokuva, joka olisi ansainnut tulla tehdyksi. Siinä suhteessa harmittaa todella paljon Selinin puolesta. Mies on pistänyt siihen paljon rahaa ja aikaa. Ja totta kai muidenkin puolesta, jotka ovat olleet siinä mukana.

Vuorensolan kauan odotettu scifielokuva Iron Sky saa ensi-iltansa tänään. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat