IL: Linda Lampenius kirjoittaa rohkean paljastuskirjan

17.04.2012 08:15 - Eeva Rajala

Viulisti Linda Lampenius-Cullbergilta on tulossa niin rehellinen kirja, että kustantajakin pelästyi, kertoo Iltalehti.

Linda Lampenius-Cullberg parantui neljä vuotta sitten 23 vuotta kestäneestä syömishäiriökierteestä. Hän on kertonut kokemuksistaan aiemmin televisiossa, lehdissä ja omassa blogissaan, ja nyt hän allekirjoittanut sopimuksen kirjasta.

Nainen kertoo Mama-ruotsalaislehden blogissa, ettei aio käyttää haamukirjoittajaa, vaan aikoo kirjoittaa kirjan itse yhteistyössä kustantajan ja toimittajan kanssa. Kirjassa käsitellään anoreksiaa sekä bulimiaa ja ortoreksiaa.

Lampenius-Cullbergin kirjaprojekti on nyt hyvässä vauhdissa alkuvaikeuksien jälkeen. Nainen oli aiemmin neuvotellut myös toisen kirjakustantamon kanssa, mutta he olivat olleet sitä mieltä, että Lampenius-Cullberg kertoo "aivan liikaa"

- He pelkäsivät, että tarinani innostaa syömishäiriöistä kärsiviä tekemään asioita, joita he eivät itse olisi hoksanneet...Näyttää siltä, että Ruotsissa pelätään kertoa koko totuutta näistä sairauksista ja niistä jekuista, joita syömishäiriöpotilailla on, nainen kirjoittaa blogissa.

Lampenius-Cullbergin mukaan kukaan ei tervehdy ilman muiden apua, mutta ammattiavun ja läheisten avulla kaikki voivat tulla terveiksi.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat