IL: Riitta Väisänen tyrmistyi Spede-kohusta: Lopettakaa jo!

25.07.2012 08:15 - Eeva Rajala

Vuonna 2001 menehtynyt viihdelegenda Pertti ”Spede” Pasanen on ollut muutaman päivän otsikoissa muun muassa uhkailuidensa takia. Speden kanssa läheisesti töitä tehnyt Riitta Väisänen on saanut loanheitosta tarpeeksi, kertoo Iltalehti.

Ilta-Sanomat kertoi, että sekä kriitikko Mikael Fränti että elokuvaohjaaja Anssi Mänttäri ovat sanoneet joutuneensa Spede Pasasen vihan kohteeksi. Fränti kertoo Pasasen uhanneen hänen henkeään. Mänttäri kertoo Pasasen lyöneen nyrkillä kasvoihin, sillä ei ollut saanut haluamaansa hallituksen puheenjohtajan paikkaa Elokuvasäätiössä.

Riitta Väisänen on tyrmistynyt näistä otsikoista, eikä voi ymmärtää, miksi yli 10 vuotta sitten kuolleen ihmisen menneisyyttä kaivellaan. Nainen kiistää samalla, että Pasanen olisi ollut väkivaltainen.

- Tunsin hänet yli 20 vuoden ajan. Koskaan Pertti ei käyttäytynyt väkivaltaisesti eikä uhannut ketään...Päinvastoin, hän oli erittäin lämminsydäminen ihminen, Väisänen kertoo lehdessä.

Kymppitonni-ohjelmastakin muistettava Väisänen tosin myöntää, että Spede Pasanen oli nopea tulistumaan; kun mies suuttui, hän sanoi asiat heti ja suoraan.

- Siinä vaiheessa, kun toinen osapuoli vasta mietti loukkaantumista, Pertti oli jo leppynyt, Väisänen jatkaa.

Hiljattaisten väitteiden mukaan Pasanen olisi antanut potkut alaiselleen, kun tämä oli voittanut Speden tikkakisassa. Väisäsen on vaikea uskoa tätäkään väitettä.

- Hänellä oli hyvä huumorintaju, ja onhan hän voinut vaikka letkauttaa että nyt tuli potkut. Mutta että hän olisi oikeasti näin toiminut, sitä on vaikea uskoa, yli 10 elokuvaa Speden kanssa tehnyt nainen kertoo.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat