IL: Ex-bändikaverilta ilkeitä syytöksiä Lauri Tähkästä

07.08.2012 07:45 - Eeva Rajala

Elonkerjuu-yhtyeen sanoittaja ja kitaristi Simo Ralli avautuu pian julkaistavassa romaanissaan Lauri Tähkän bändistä lähdöstä, kertoo Iltalehti.

Rallin Uurna-romaani sisältää vuodatusta Oiva Toikka & Toikkaroikka -nimisestä yhtyeestä, ja Oiva Toikan ero yhtyeestä vertautuu lukijan päässä suoraan Lauri Tähkän lähtöön Elonkerjuusta viime vuonna. Kirjan kustantaja myöntää, että kirjassa on Rallin ensi kertaa julkisuudessa esitettäviä pohdintoja Tähkän lähdöstä.

- Menestyneen bändin keulakuvan päähän nousi nestettä. Bändikaverit alkoivat tuntua taakalta, kun "jeesusefektin" kouriin joutunut solisti haluaa soolouralle. Lapsuudesta asti jatkunut toveruus ei painanut, ja laulaja alkoi salassa puuhata omaa soololevyään, Joonas Ranka -niminen "Suomen suosituimman bändin basisti", kertoo kirjassa.

Hahmo kertoo kirjassa, miten julkisuudessa kadottaa helposti minuutensa ja ihminen alkaa ajatella voivansa tehdä mitä vain.

- Vanhat kaverit alkavat haista, vituttaa suorastaan. Vanhan bändikin on vain omaa uraa hidastava tekijä, kirjassa sanotaan.

Ralli kirjoittaa hahmon takaa myös, että levy-yhtiöistä ei ottanut kukaan yhteyttä muihin bändin jäseniin tapauksen tiimoilta.

- Ei kukaa kysyny mitää ja miltä tuntuu. No kuulin myöhemmin että soololevyä oli jo työstetty, se oli esituotantovaiheessa yli vuotta ennen kuin laulaja sai sanottua lähtevänsä. Se on kaksinaamainen maailma.

Simo Rallin Uurna-romaani ilmestyy 11. elokuuta. Elonkerjuu-yhtyeen ja Lauri Tähkän välit ovat Iltalehden mukaan edelleen hyiset.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat