"Kirjassa voi kertoa 20 sivulla sen, mikä biisissä kerrotaan kahdella sanalla"

13.08.2012 22:15 -

Simo Rallin kiireinen kesä huipentuu sekä Uurna-romaanin että Elonkerjuu-yhtyeen Ilon pirstaleet -levyn julkistamiseen.

Simo Ralli debytoi kirjailijana Uurna-romaanin myötä. Mies kuvailee kirjaansa hyväntuuliseksi ja pohdiskelevaksi romaaniksi tämän päivän ihmeellisestä maailmasta. Kun mies sai valmiin kirjan ensi kertaa käteensä kirjakaupan takahuoneessa oli se Rallin mukaan mieletön fiilis.

Bändihommien ja kirjoittamisen yhdistäminen on onnistunut Rallin mukaan hyvin ja päällekkäiset projektit ovat ruokkineet toinen toistaan.

- Aloitin kirjoittamisen helmikuussa 2011. Sen jälkeen alettiin tekemään biisejä uudelle levylle. Kun kirjoittaa paljon kirjaa varten niin tulee kirjoitettua laulujakin, ne eivät sulje toisiaan pois.

- Kappaleessa pitää sanoa muutamalla sanalla se, mikä kirjassa voi levittäytyä vaikka 20:lle sivulle. Biisissä pitää välittää tunnelma parilla sanalla. Onhan se erilaista: biisissä annan intuition viedä ja sanat tulevat musiikin ja melodian mukana. Musiikkia kirjoittaessa en istu pöydän ääreen, mutta romaania kirjoittaessa taas piti istua tietokoneen eteen näpyttämään, Ralli kertoo.

Tulevaisuudessa Ralli saattaa päätyä uudelleenkin kirjoittamisen pariin, mutta ei lupaa mitään.

- En ota siitä mitään stressiä. Ideoita kirjoille on, mutta eihän tässä ole mihinkään kiire. Olen tottunut siihen, että on monta rautaa tulessa. Osa jää takomatta, osa ei, mies hymähtää.

Kilpailut

Uusimmat