IS: Sairasta? Virossa etsitään lapsimissejä

28.08.2012 08:45 - Eeva Rajala

Yhdysvaltojen lisäksi lapsimissejä etsitään nyt myös muun muassa Virossa, kertoo Ilta-Sanomat. 

Anu Saagimin päätoimittamalla Elu24-sivustolla on julkaistu ilmoitus Pieni Miss Estonia -kilpailusta, jossa etsitään 5 - 12-vuotiaita lapsimissejä. Saagim myöntää Ilta-Sanomissa, että ilmoitus on poikinut valtavasti palautetta.

- Olen aina sanonut, ettei lapsiin tule kohdistaa ylimääräistä stressiä. On tärkeää, että tämänkaltaiset tapahtumat tuodaan esille ja kerrotaan, kuinka sairaalassa maailmassa me elämme...Tämä tapahtuma järjestetään siitä huolimatta onko ilmoitus sivuillamme vai ei. Olen kuitenkin valmis poistamaan artikkelin, jos kommentit jatkuvat samanlaisina, Saagim selventää lehdessä.

Epämiellyttävän palautteen jälkeen kilpailun järjestäjät olivat päättäneet, ettei Viron kilpailussa saa käyttää meikkiä tai korkokenkiä. Suomessa tyrmätään ajatus lapsille järjestettävästä kauneuskilpailusta. Mallitoimisto Paparazzin toimitusjohtaja Laila Snellman ei ymmärrä kilpailua lainkaan.

- Sairasta, että lapset oppivat kilpailemaan ulkonäön perusteella näin nuorina...Toivottavasti tämä ei tule Suomeen, Snellman kertoo.

Eikä kisoja näillä näkymin tulekaan Suomeen. Miss Suomi -organisaatiossa työskentelevä Sunneva Kantola sanoo lehdessä, ettei hän lähtisi kisoja järjestämään.

- Raakaa peliä laittaa lapsi missikisoihin niin nuorena, Kantola selventää.

Pieni Miss Estonia -finaali käydään Tallinnassa 9. syyskuuta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat