IS: Suomeenkin tulossa kauneuskisat pikkutytöille

29.08.2012 07:15 - Eeva Rajala

Eilen Ilta-Sanomissa kerrottiin, ettei ainakaan Miss Suomi -organisaatiossa olla innoissaan lasten kauneuskisojen järjestämisestä Suomessa. Omasta tosi-tv-sarjastaan tuttu nainen aikoo kuitenkin järjestää Suomen ensimmäiset lasten kauneusmittelöt. 

Ilta-Sanomat kertoi eilen, että Virossa järjestetään syyskuussa Pieni Miss Estonia -kilpailu. Tämä oli muun muassa Paparazzi-mallitoimisto toimitusjohtaja Laila Snellmanin mukaan sairasta ja hän toivoi, ettei ilmiö tule Suomeen. Liv-kanavan Supermarjo ja tytöt -sarjasta tuttu Marjo Niittyvirta aikoo kuitenkin syksyn aikana järjestään Suomessa pienten tyttöjen kauneuskisat. Päivä prinsessana -tapahtuma on tarkoitettu 6 - 12-vuotiaille tytöille ja se järjestetään loka-marraskuussa.

- Tapahtuma järjestetään pääkaupunkiseudulla ja osallistujat jaetaan 6 - 8-vuotiaisiin ja 9 - 12-vuotiaisiin. Ohjelma on suunnitteilla, mutta ainakin perinteinen kykykilpailu sekä kierrokset tyylikkäissä prinsessa-asuissa tullaan näkemään, Niittyvirta kertoo Ilta-Sanomissa.

Niittyvirran mukaan kilpailu on hänen seuraava suuri panostuksensa ja häneltä on pyydetty kilpailua jo pitkään.

- Kahden tytön äitinä tämä tuntuu luonnolliselta ja ihanalta idealta, Niittyvirta jatkaa.

Nainen myös painottaa haluavansa tehdä tervehenkisen tapahtuman, jossa tytöt pääsevät päiväksi leikkimään prinsessaa. Voitosta ei myöskään tulla kisaamaan veren maku suussa. Niittyvirta ei pidä Yhdysvalloista tutuista lapsimissikisoista, sillä niissä lasten tahto jää usein vanhempien omien unelmien taustalle.

- Yksikään tyttö ei tule esiintymään vähissä vaatteissa tai rintatoppauksissa. Maltillinen ehostus on sallittua ja isommat tytöt saavat käyttää korkokenkiä, pienempien sarjassa sitä ei sallita.

Niittyvirta tietää myös, että aihe herättää mielipiteitä. Nainen ei myöskään tietänyt Virossa järjestettävistä lasten missikisoista ideoidessaan Suomessa järjestettävää kisaa.

- Tiedän, että tästä tulee taas ryöppy niskaan, mutta haluaisin, että ihmiset katsovat ensin, miten järjestän tämän, ja arvostelisivat vasta sitten. Monet lapset tykkäävät luonnostaan esiintyä ja leikkiä prinsessaleikkejä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat