Täystyrmäys lasten missikisoille – Suomeen kisoja tuova saa tappouhkauksia

30.08.2012 07:15 - Eeva Rajala

Iltalehden mukaan tunnetut äidit tyrmäävät täysin pikkutyttöjen missikisat. Ilta-Sanomat kertoo, että Suomeen kisoja suunnitteleva Marjo Niittyviita on saanut jo vakavia uhkausviestejä. 

Muun muassa ex-missi Lola Wallinkoski ei hyväksy sitä, että lapset kilpailevat ulkonäöllä, eikä kaiken tarvitse hänen mukaansa olla kilpailua.

- Se on jäätävä idea...Se on ihan hirveä ajatus, oli se sitten päivä prinsessana tai mikä tahansa...Miksi helkkarissa kaikki pitää laittaa johonkin järjestykseen ja kategorisoida? Wallinkoski kysyy Iltalehdessä.

Missi-moguli Eino Makunen tyrmää myös lasten kauneuskilpailut ja samoin tekevät muun muassa ex-missi Anitra Ahtola sekä asiasta Facebookissaan jyrähtänyt kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki, joka pitää lasten kauneuskilpailuja vastenmielisyyden huippuna. Sen sijaan julkkisäiti Martina Aitolehto ei lehdessä tyrmää missikisoja, jos kisan järjestetään lapsia kunnioittaen.

Suomeen lasten kauneuskilpailuja tuova Supermarjo ja tytöt -sarjasta tuttu Marjo Niittyviita on ehtinyt saada jo uhkauksia suunnittelemiinsa Päivä prinsessana -kisoihin liittyen.

- Sain keskiviikkona uhkaavia sähköposteja, joissa minut uhattiin tappaa hitaasti kiduttamalla, nainen kertoo Ilta-Sanomille.

Samasta sähköpostiosoitteesta oli myöhemmin tullut viesti, jossa uhattiin myös Niittyviidan lapsia. Nainen on kääntänyt saamansa uhkailuviestit poliisille. Niittyviita harkitsee myös, järjestetäänkö loppusyksyyn tarkoitettua kilpailua lainkaan.

- Pakko miettiä hetken aikaa. Lapsiin kohdistunut uhka on liikaa. Tämä aihe kirvoittaa ihmisissä hirveästi vihaa, Niittyviita jatkaa.

Hän aikoo kertoa huomenna, aikooko olla mukana järjestämässä kauneuskilpailua. Kisasta on keskusteltu runsaasti muun muassa Facebookissa, johon on perustettu Me emme halua lasten kauneuskilpailuja Suomeen -ryhmä. Ryhmästä on tykännyt tällä hetkellä yli 16 000 ihmistä.

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat