Huippukoomikosta povataan Oscar-palkinnon voittajaa

04.09.2012 11:15 - Eeva Rajala

Ensi vuoden Oscar-gaalaan on vielä aikaa, mutta spekulaatiot ehdokkuuksien ympärillä pyörivät jo täysillä.

Erityisesti kuhistaan nyt koomikkonäyttelijä Bill Murrayn ympärillä. Murray esittää tulevassa Hyde Park On Hudson -elokuvassaan Yhdysvaltain suosittua presidenttiä Franklin D. Rooseveltia. Murrayn nimi ei tule ensimmäisenä mieleen, kun ajatellaan näyttelijää presidentin rooliin, mutta mies on saanut jo kehuja, kun elokuva näytettiin ensimmäistä kertaa yleisölle Telluride Film Festivalilla viime perjantaina.

Murray oli ehdolla parhaan miesnäyttelijän kategoriassa vuoden 2003 Oscar-gaalassa elokuvasta Lost In Translation, mutta pysti meni tuolloin Sean Pennille elokuvasta Menneisyyden ote. Tosin edes ehdokkuus ei tänä vuonna ole Murraylle varma, sillä Yhdysvaltain elokuva-akatemian uskotaan löytävän lukuisia loistosuorituksia, jotka taistelevat viidestä ehdokaspaikasta.

On kuitenkin hyvin yleistä, että akatemia noteeraan sellaiset suoritukset, missä näyttelijä hyppää omasta genrestään ulos ja missä päähahmona on jokin historiallinen henkilö. Voi siis hyvinkin olla, että ensi vuoden alussa tämä Haamujenginsä hylännyt ja vähäsanainen kivikasvo pokkaa Oscar-pystin. Katso Hyde Park On Hudson -elokuvan traileri alta:

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat