Voiko Suomi enää ikinä menestyä kauneuskilpailuissa?

03.10.2012 09:45 - Eeva Rajala

Lola Wallinkoski on viimeisin kunnolla menestynyt Miss Suomi. Menestyksestä on kuitenkin kulunut jo yli 15 vuotta. 

Wallinkoski - silloin vielä Odusoga - voitti Miss Suomi -kilpailun vuonna 1996 ja samana vuonna hänet valittiin Miss Universum -kilpailuissa kolmanneksi kauniimmaksi. Vielä pitempi aika on Anne Pohtamon valinnasta Miss Universumiksi vuonna 1975, puhumattakaan Armi Kuuselasta, joka voitti maailman kauneimman naisen tittelin ensimmäisissä Miss Universum -kisoissa vuonna 1952.

Miss Suomi -kilpailun suosio on mennyt koko ajan alemmas. Tällä hetkellä kilpailulla ei ole lainkaan tv-sopimusta, mutta kilpailu aiotaan kuitenkin pitää, tuli se sitten televisiosta tai ei.

Suomalaismissien menestymättömyyttä on perusteltu muun muassa sillä, että ulkomaisilla kilpasiskoilla on käytössään muun muassa plastiikkakirurgiaa, mikä Miss Suomi -kisoissa on kiellettyä. Lola Wallinkosken mukaan suomalaismissien voi olla haastavaa pärjätä tällä hetkellä, mutta se ei tarkoita vain sitä, että muut maat ovat vain menneet vain ohi.

- Nykypäivänä kaikki alkaa olla niin kaupallista, tehtyä ja teollista. Muiden maiden ihmisetkin ovat valtaosa kaikkea muuta kuin täysin luomua. Olen sen verran vanhanaikainen, myönnän. Sanoisin edelleen, että Suomen missin on oltava naturale joka paikasta, ei mitään ekstraa, Lola kertoo Voicelle.

Missikilpailut ovat Lolan mukaan liian teollisia monessa muussakin maassa kuin Yhdysvalloissa ja Venezuelassa, joissa missit jopa leikkauttavat pois alimpia kylkiluitaan missikisoja varten.

Lola dissaa jopa ripsi- ja hiustenpidennykset missikisoissa: Kun kisataan kauneudesta, pitää olla luonnollinen. 

- Voin perustella sen sillä, että hitto, minäkin pärjäsin, niin miksi muut eivät sitten pärjäisi? Lola ihmettelee.

Kilpailut

Uusimmat