Taken 2 -elokuva tarjoilee keskinkertaista toimintaa

04.10.2012 09:45 - Eeva Rajala

Taken 2 -elokuva tarjoaa katsojalle perustoimintaa, mutta minään täysin loistosuorituksena elokuvaa ei voida pitää, kertoo Voicen elokuvatoimittaja Eeva Rajala. 

Elokuvan päähahmona toimii Bryan Mills, entinen salaisen palvelun agentti, joka tekee silloin tällöin turvamiehen hommia. Nyt hän on saanut pestin suojella Istanbulissa olevaa sheikkiä, mutta pyytää kaupunkiin myös ihastuttavan ex-vaimonsa ja tyttärensä, jotta he voisivat viettää myös aikaa lomailemalla.

Ensimmäisessä Taken-elokuvassa albanialainen mafia kidnappasi Millsin tyttären, jonka jälkeen Mills alkoi teurastaa tyttärensä kidnappauksesta vastuussa olevia yksi toisensa jälkeen. Nyt erään kidnappaajan sureva isä haluaa kostaa poikansa kuoleman ja ottaakin kohteekseen tällä kertaa tyttären sijasta itse Millsin.

Kun tietää, miten jännittävä ja mukaansa tempaava elokuvan ensimmäinen Taken oli, odotukset ovat jossain määrin liian korkealla, kun Taken 2 alkaa pyöriä valkokankaalla. Tuntuu, ettei mitään elokuvassa ole tehty oikein kunnolla ja loppuun saakka. Yritystä elokuvassa on kuitenkin paljon. Se yrittää olla saumattomasti mukiinmenevä jatko-osa, joka tarjoilee enemmän ja rajumpaa toimintaa kuin edeltäjänsä. Valitettavasti katsojasta tuntuu, että elokuvassa liikutaan vain yhdellä kadulla ja yhdessä rakennuksessa.

Liam Neeson vetää roolinsa ex-agenttina läpi varmasti ja kokemuksella, mutta hänenkin roolisuorituksestaan uupuu jotain. Kenties kipinä, joka tekisi roolista uskottavan. Neeson on kyllä hyvännäköinen ja osaa liikkua niin kuin olisi treenannut taistelulajeja koko ikänsä, onhan hän nyrkkeillyt itsekin aikoinaan. Mutta jotain puuttuu.

Ihmettelen joskus sitä, miksi näyttelijät suostuvat elokuviin, jotka eivät välttämättä nosta heitä urallaan eteenpäin, jotka eivät ole loppuun asti mietittyjä tai jotka eivät vain muuten osu ja uppoa katsojiin. Mahtaako kuitenkin kaiken takana olla raha?

Taken 2 -elokuvan ohjaaja Olivier Megaton on kuin pakotettu tekemään toimintaelokuvia, vaikka hänen rahkeensa riittäisivät muuhunkin. Onhan ohjaajakin tehnyt varmasti parhaansa, vai onko?

En voi kuitenkaan kiistää, ettei elokuva olisi viihdyttävä. Nautin kuusikymppisen Neesonin katselemisesta ja siitä, miten hän laittaa niin sanotusti kroppaa likoon. Jos elokuvan tarkoitus on viedä katsojan murheet hetkeksi pois, niin siinä se kyllä onnistuu. Monesti elokuvien tarkoituskin on olla aivot narikkaan -kokemuksia. Aivot voi viedä narikkaan myös kantavilla tarinoilla.

Taken 2
Tyylilaji: toiminta, jännitys
Ohjaus: Olivier Megaton
Käsikirjoitus:
Pääosissa: Liam Neeson, Maggie Grace
Arvosana: 2/5

Kilpailut

Uusimmat