IS: Rakastetun näyttelijän elämä muuttui: Diabetes oli yllätys

15.11.2012 09:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä Aake Kalliala kertoo olevansa kiitollinen Vesa-Matti Loirille, joka vinkkasi Kallialan mahdollisesta aikuistyypin diabeteksesta, kertoo Ilta-Sanomat.  

Kalliala kertoi diabeteksestaan ensimmäisenä eilen Helsingin Sanomien yhteydessä ilmestyneessä Diabetes-mainoslehdessä. Kallialan elämä muuttui viime vuonna Tie pohjoiseen -elokuvan kuvauksissa, kun Loirin kanssa tuli puheeksi Loirin sairastama diabetes. Kalliala kertoi kuvauksissa jalkojensa oudosta kihelmöinnistä Loirille, joka oli kehottanut näyttelijää hakeutumaan heti lääkäriin.

Lääkäri totesi veren sokeriarvojen olevan koholla, 14 millimoolin lukemissa. Suositeltu lukema on alle viiden. Kallialan mukaan diabetes on tullut todennäköisesti vääristä elämäntavoista. Hän ei tiedä, miten kauan on sairastanut, mutta oireita on ollut jo useamman vuoden.

- Olen hemmetin kiitollinen Veskulle. Hänen vinkkinsä muutti elämäni suunnan, ja olen minä häntä kiittänytkin jälkeenpäin. Tapasimme jokin aika sitten ja naureskeltiin, että näinhän siinä sitten kävi, Kalliala kertoo Ilta-Sanomissa.

Jalkojen pistelyn lisäksi Kallialaa vaivasi pitkään väsymys ja janoisuus. Kalliala kannustaa kaikkia tarkistuttamaan veriarvonsa. Hänen mukaansa on uskomatonta, että Suomessa on arvion mukaan 200 000 ihmistä, jotka eivät tiedä sairastavansa diabetesta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat