Kymmeniä eläimiä kuoli? Hobitti-ohjaajaa syytetään julmuudesta

20.11.2012 09:45 - Eeva Rajala

Eläinoikeusjärjestö PETA syyttää Hobitti-elokuvan tuotantoryhmää eläinten julmasta kohtelusta. Väitteiden mukaan 27 eläintä kuoli kuvausten aikana, sillä niiden kunnosta ei pidetty tarpeeksi huolta.

PETA kirjoitti kirjeen ohjaaja Peter Jacksonille viikonvaihteessa sen jälkeen, kun neljä eläintenhoitajaa oli raportoinut järjestölle väärinkäytöksistä ja tuotantotiimin epäpätevyydestä, jotka johtivat kolmen hevosen sekä lukuisten lampaiden, vuohien ja kanojen kuolemaan.

Jackson on vihoissaan kyseisistä väitteistä ja vastaa niihin tulikivenkatkuisessa lausunnossaan. Jackson kiistää syytteet siitä, että 27 eläintä olisi kuollut kuvausten aikana väärinkäytösten takia. Hänen mukaansa kuvauksissa pidettiin tarkkaa huolta siitä, että hevoset ja muut eläimet saivat tarpeeksi lepoa. Eläimiä ei esimerkiksi käytetty toimintakohtausten aikana, sillä heille ei haluttu aiheuttaa turhaa stressiä.

Jacksonin mukaan kuvauksia ja eläinten hyvinvointia oli valvomassa myös eläinten- ja lastensuojelujärjestö American Humane Association.

- Yksikään eläin ei kuollut tai loukkaantunut kuvausten aikana, Jackson kertoo.

Ohjaaja lisää, että yli 55 prosenttia kaikista eläinten kanssa kuvatuista kohtauksista ovat tietokoneilla tehty.

- Hobitti-elokuvan tuottajat ottavat eläinten hyvinvoinnin hyvin vakavasti ja ovat aina pyrkineet pitämään eläimistä parasta mahdollista huolta. Jokainen ongelmatapaus tutkittiin heti ja tarvittaviin toimiin ryhdyttiin välittömästi. Tähän kuului esimerkiksi satojen tuhansien dollarien käyttäminen eläinten asumisen parantamiseen, Jackson kirjoittaa.

Jacksonia harmittaa, että yli vuosi sitten irtisanottujen eläintenhoitajien väitteet saapuvat tuotantotiimin tietoon vasta nyt. Ohjaajan mukaan syytöksiä tutkitaan parhaillaan ja tuotantotiimi haluaa kuulla kaikkien osallisten kannanoton sekä tuoda totuuden julki.

Tämän väittelyn ratkaisua odotellessa voidaan odotella myös Hobitti - odottamaton matka -elokuvan ensi-iltaa, jota juhlitaan Suomessa 12. joulukuuta. Katso elokuvan traileri alta:

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat