Lähes 30 eläintä kuoli - Hobitti-ohjaajan vastaus ei tyydytä eläinjärjestöä

21.11.2012 13:15 - Eeva Rajala

Eläinoikeusjärjestö PETA ei ole tyytyväinen Hobitti-ohjaajan vastaukseen liittyen eläinten julmaan kohteluun elokuvan kuvauksissa. 

PETA on saanut valituksia siitä, että 27 eläintä - hevosia, lampaita, vuohia ja kanoja - kuoli Hobitti - odottamaton matka -elokuvan kuvauksissa, sillä niistä ei pidetty tarpeeksi hyvää huolta. Ohjaaja Jackson on vastannut väitteisiin ja kiistänyt eläinten kuolleen kuvauksissa.

Petan tiedottaja Wendy Wegner kertoo Wennille, miten suurin osa ilmiannetuista eläinten loukkaantumisista ja kuolemantapauksista liittyi suoraan siihen, miten eläimiä ruokittiin ja majoitettiin. PETAn mukaan kaksi hevosta kuoli jouduttuaan syvään ojaan.

- Jackson yrittää torjua nämä vakavat syytökset puhumalla siitä, ettei eläimiä käytetty toimintakohtausten aikana. Nämä kauheat onnettomuudet eivät sattuneet kameran ollessa päällä, Wegner kertoo.

PETAn mukaan Jacksonin pitäisi itsensä puolustamisen sijasta vakuuttaa, ettei näin käy enää koskaan hänen elokuviensa kuvauksissa.

- Jackson on mestari tekemään aitoa kuvitusta tietokoneella ja hänellä on mahdollisuus tehdä eläimet ja muut kiinnostavat hahmot 100-prosenttisesti tällä tekniikalla. PETA vaatiikin häntä tekemään niin, järjestö kertoo.

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat